× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open

fojnica-izvanredna-sjednica-ov-1Nakon prošlotjednih neobičnih prosvjeda

 fojnica-izvanredna-sjednica-ov-1

Nakon prošlotjednih prosvjeda pred zgradom Općine u Fojnici koji će ostati zapamćeni po tomu što su se prosvjednici podijelili u dvije skupine, jedni su tražili smjene i ostavke općinskih čelnika na čelu sa Salkanom Merdžanićem, načelnikom Fojnice, dok su mu drugi izrazili bezrezervnu potporu, u Fojnici je održana izvanredna sjednica Općinskog vijeća na kojoj se raspravljalo o prosvjedima i zahtjevima poslanim predstavnicima općinske vlasti.

fojnica-izvanredna-sjednica-ov-2

Zahtjeve je u ime neformalne skupine građana Fojnice, vijećnicima u OV Fojnice i Salkanu Merdžaniću, načelniku općine, pročitao Arnes Klisura. Smanjenje plaća i paušala te ukidanje prava na primanja po isteku mandata, tzv. "bijelog kruha" prvi je zahtjev građana. Ušteđenim novcem financirao bi se Fond za poboljšanje socijalnog statusa građana, stipendirali studenti, financirali projekti iz oblasti poljoprivrede. Predstavnici skupine građana zatražili su reviziju privatizacije svih fojničkih poduzeća, s posebnim naglaskom na "Pilanu" i RRC "Reumal". Zatražena je i revizija upošljavanja u općinskim Javnim poduzećima u posljednjih 15 mjeseci, provedba istrage o kako su kazali pljački poduzeća "Sport Form", donošenje plana provedbe Strategije razvoja Fojnice kao i rješavanje nagomilanih problema u poljoprivredi, zdravstvu, preispitivanje statusa nevladinih organizacija i vraćanje Omladinskog centra "Stella" u funkciju.

fojnica-izvanredna-sjednica-ov-3

O svakom od navedenih zahtjeva Općinsko vijeće se nakon rasprave očitovalo pojedinačno, a načelnik Merdžanić pojasnio da dio zahtjeva općinska tijela vlasti nisu u stanju riješiti jer nisu za njih mjerodavna. Kao primjer naveo je privatizaciju, a odgovore na pitanja građana traži od Agencije za privatizaciju Srednjobosanske županije.

Onima koji i dalje inzistiraju na njegovoj smjeni, Merdžanić je poručio kako ima odgovornost prema više od tri tisuće birača koji su mu dali povjerenja da i u trećem mandatu obnaša dužnost općinskog načelnika.

(artinfo.ba/ap)

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.