ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
BROJ ZARAŽENIH RASTE, IMUNIZACIJA USPORAVA

 koronavirus covid19 maske sarajevo 0620 apd 15

Od posljedica epidemije Covid-19 u Federaciji BiH do 18. listopada ove godine preminule su 6243 osobe, a aktivnih slučajeva na isti dan u ovom entitetu bilo je 8369. Navedeno je to u Informaciji o epidemiološkoj situaciji koju su na početku današnje sjednice na znanje primili zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH zajedno s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva..

Kako je kazala dr. Mia Blažević, epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i dalje se očekuje rast broja preminulih, a za razliku od crnih statistika o broju umurlih i zaraženih, imunizacija u Federaciji BiH usporava. „Samo 26 posto stanovništva cijepljeno je jednom dozom, a tek 22,2 posto s dvije doze cjepiva. Iako imamo na raspolaganju u ovom trenutku 125 tisuća cjepiva proces imunizacije je usporen“, kazala je Blažević.

Povećanju broja cijepljenih u ovom entitetu nije pomogla ni decentralizacija ovog procesa dogovorena s predstavnicima županijskih institucija vlasti, istaknula je Snježana Bodnaruk, pomoćnica federalnog ministra zdravstva. Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, istaknuo je Mladen Bošković, dopredsjedatelj ovog doma uputit će inicijativu i za cijepljenjem djece mlađe od 12 godine koja također oboljevaju od Covid-19 te za uvođenje treće doze cijepiva.

Zastupnici su tijekom rasprave naglasili potrebu brige i za mentalno zdravlje stanovništva koje je također ugroženo u vremenu pandemije nakon čega je dr. Marina Bera, pomoćnica ministra zdravstva navela kako je ministarstvo poduzelo određene korake, odnosno izdalo naredbe prije svega ustanovama primarne zdravstvene zaštite na jačanju kapicetata zaštite mentalnog zdravlja.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17