ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Stanje na cestama

magla.jpeg

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se prometuje po suhom ili vlažnom kolniku, a jutarnje magle ima na dionicama uz rijeke: Savu, Bosnu i Drinu. Mole se svi sudionici u prometu da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise.

Od danas do 30.10. izvodit će se radovi na magistralnom putu Mostar-Nevesinje (dionica Bakračuša-Nevesinje), zbog čega će u vremenu od 09 do 15 sati promet biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na put preko Berkovića i Stoca.

Danas od 11.30 do 14.30 sati zbog minerskih radova, doći će do obustave prometa na putnom pravcu  Šipovo-Kupres.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno prometovanje suprotnom trakom od zone radova, aktualno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 1. studenog, podsjećaju iz BIHAMK-a.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17