ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Festival „Kostoski“

ohrid gromilj

S Festivala „Kostoski“ vratile se s certifikatom zahvale i mnoštvom uspomena

          Članice Udruge „Eko srce Gromiljak“ iz istoimenog kiseljačkog naselja svojim radom i angažiranošću u različitim oblastima života i rada definitivno pomjeraju granice. Pored ekologije, odavno su aktivne i na planu njegovanja kao i oživljavanja tradicije i običaja hrvatskog katoličkog puka u Kiseljaku i okolici. Organizatori su i različitih druženja namijenjenih prvenstveno osobama treće životne dobi. Ovih dana put ih je odveo u Ohrid. Među 30-ak uglavnom putnica, njih desetak članice su pjevačke skupine te su u  nošnjama katoličkog puka svojega kraja nastupile na Međunarodnom festivalu tradicijske pjesme i plesova „Kostoski“ koji je od 02. do 05. srpnja održan u Ohridu. 

 

FB_IMG_1625729420878.jpg

 

„ Poziv za sudjelovanje na festivalu dobile smo od organizatora i direktora Gjoka Kostoskog te smo iskoristile priliku među 120 sudionika iz više europskih zemalja, predstavit ne samo svoje mjesto već i i dio kulture i običaja Hrvata iz BiH. Ohridom se orilo Kiseljak, Kiseljak, poznata pjesma Joze Penave ali i bećarci iz ovog kraja u kojima je opjevan Kiseljak. Organizator nas je najavio riječima da dolazimo iz Gromiljaka, Kiseljaka, Sarajeva, BiH te smo zapravo predstavile i našu zemlju i dio kulture hrvatskog naroda u BiH jer drugih izvođača iz BiH nije bilo“, kazala nam je Mirjana Barbić, predsjednica Udruge. Iz susjedne Hrvatske na Festivali su nastupili članovi Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga iz Klinča Sela. „Zajedno s članovima Udruge iz Klinča Sela koji su redoviti  gosti u Kiseljaku, predstavili smo dio bogate kulture i običaja hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj“, pojasnila nam je Barbićeva te s ponosom pokazala certifikat Festivala Kostovski kojeg su dobile od organizatora u znak zahvalnosti za sudjelovanje u ovom kulturnom događaju.

 

FB_IMG_1625729523232.jpg

 

Boravak u Ohridu, članice Udruge „Eko srce Gromiljak“ iskoristile su i za obilazak znamenitosti ovog turističkog mjesta u Makedoniji, među ostalim i za obilazak manastira Sv. Nauma, krstarenje Ohridom, uživanje u turstičkoj ponudi Ohrida. Cjelokupan put financirale su same, uz simboličnu pomoć nekoliko ovdašnjih tvrtki i općine koja je osigurala darove organizatorima. Time su dokazale da ukoliko ima želje ima i načina, a pomoći u troškovima nije kasno ni nakon povratka s puta na kojemu su promovirali svoje mjesto kao i BiH, poručuju članice Udruge „Eko srce Gromiljak“.

FB_IMG_1625729512344.jpg

FB_IMG_1625729404508.jpg

FB_IMG_1625728626803.jpg

 

 

 

AP/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17