ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
POLITIKA

2-696x523.jpeg

Za četvrtak, 8.7.2021. godine zakazan je nastavak konstituirajuće sjednice novog saziva Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će se održati u velikoj sali Općine Jajce s početkom u 11:00 sati.

Za sjednicu je predložen sljedeći dnevni red s jednom točkom, a ona je: izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Jajce.

Postignut sporazum

Više od sedam mjeseca nakon održavanja izbora u BiH lokalne stranke dogovorili su se tko činiti većinu u Općinskom vijeću Jajca.

Naime, nedavno je postignut koalicijski sporazum između stranaka okupljenih oko Saveza (SDA, ASDA i SBiH) i HDZ Jajce. Sporazum podrazumijeva stvaranje većine u Općinskom vijeću Jajce, te međusobnu suradnju u mandatu 2020-2024.

Prema još nepotvrđenim navodima, novi - stari predsjedavajući OV Jajce bit će Ivo Šimunović. Što se tiče raspodjele institucija, njih šest pripale su Savezu, dok će četiri preostale HDZ.

Što se tiče rotacije direktorskih pozicija bitnijih promjena neće biti. Doći će i do spajanja dvije institucije, Doma kulture Jajce i Muzej II zasjedanja AVNOJ-a.

U mandatnom razdoblju 2020 – 2024. godina Općinsko vijeće Jajce sačinjavat će 25 vijećnika iz reda pet političkih partija i jednog saveza, a oni su: Mensur Krpo, Fikret Čančar, Senada Imamović, Amel Zekan, Ismet Meštrovac, Kemal Vuković, Ena Imamović, Ismet Huskić, Mevzudin Duranović i Salahudin Crnac iz Saveza SDA, S BiH i A-SDA, Ivo Šimunović, Josip Topić, Dragica Lukić, Željko Mizan, Anto Žunić, Stipan Jezerčić, Mladen Ladan i Vlatko Saraf iz HDZ-a, Stipe Tokić i Josip Lučić iz HDZ 1990, Esma Bešlić i Malik Turanović iz stranke Narod i pravda Nazif Kahrić i Edina Kurt iz reda SDP-a i Seđad Muhić vijećnik SBB-a.

Jajce Online
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17