ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
TURIZAM

veslanje_jajce.jpg

Najposjećenije turističke destinacije u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) ovoga ljeta su Jajce, Travnik i Fojnica, izjavio je Feni direktor Turističke zajednice SBŽ-a Miroslav Matošević, dodavši kako je u lipnju evidentirano 13.656 noćenja u hotelskom smještaju.

Matošević je kazao da nisu registrirani dolasci i noćenja u smještajima fizičkih osoba.

- Tako da, prema našoj procjeni, možemo govoriti o 20-ak tisuća noćenja na prostoru SBŽ-a tijekom lipnja - kazao je Matošević.

Prevladavaju domaći gosti, a među turistima iz inozemstva u lipnju je najviše bilo turista iz zemalja Arapskog poluotoka, odnosno iz Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Po brojnosti, kako je kazao Matošević, slijede gosti iz Hrvatske, Srbije i Njemačke.

- Trenutno se najveće aktivnosti odvijaju na području općina Jajce, Fojnica i Travnik, odnosno planine Vlašić, koji pored ostvarenih boravaka imaju i veliki broj jednodnevnih turista i najraznovrsnije vanpansionske sadržaje i programe. U proteklim godinama se na ovim destinacijama dosta ulagalo u sportske terene i pripreme sportaša, programe unaprjeđenja zdravlja, zipline, vožnju brodicama, biciklizam i planinarenje, što evidentno daje učinka u atraktivnosti turističkih destinacija i povećanju konkurentnosti  u odnosu na druge destinacije u BiH - kazao je Matošević.

Zabilježeno je i značajno povećanje turističkih aktivnosti u domenu sportskog turizma, osobito na Vlašiću, koji je, kako je naveo, postao nezaobilazna destinacija priprema sportaša

Kao i svake ljetne turističke sezone, atraktivne su i turističke destinacije sa razvijenim aqua parkovima, kao što su Fojnica i Vitez, te prirodnim kupalištima na jezerima, poput onih u Jajcu.

Uslijed pandemije koronavirusa, najviše odstupanja u odnosu na ranije godine vidljivo je u manjem broju organiziranih turističkih manifestacija na području SBŽ-a.

- Pored manifestacija evidentno je i znatno manje aktivnosti iz domena poslovnog turizma i organizacije različitih seminara, poslovnih sastanaka, konferencija. Naravno da je ključni razlog pandemija covida-a 19 i zahtjevne mjere pri održavanju takvih manifestacija - dodao je Matošević.

U Turističkoj zajednici SBŽ-a ističu da su, uz najznačajnije turističke destinacije, vidljivi i pozitivni pomaci u turističkim aktivnostima na području općina Vitez i Bugojno.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17