ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SERVISNE INFORMACIJE

bihamkbh

U cilju nesmetanog odvijanja Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama, “Banja Luka-Vrbas 2021”, danas od 07.00 do 20.00 sati, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno, doći će do prekida prometa, osim za vozila hitnih službi i autobusa. Za vrijeme prekida prometa će se preusmjeriti na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja radova na sanaciji mosta, lijeva strana autoceste, dionice Podlugovi - Sarajevo sjever, prometuje se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u vremenu od 05.00 do 20.00 sati u funkciji su obje trake, dok se u terminu od 20.00 sati do 05.00 sati prometuje naizmjenično-jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet od 22 do 06 sati prekida i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva s aktualnim radovima izdvajaju se putevi: Srebrenik-Orašje,Tuzla-Kalesija,Drvar-Resanovci,Livno-Šuica,Tarčin-Konjic, Konjic-Jablanica, Buna-Tasovčići, Drivuša, Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila prekinut promet.

Do 03.07. do 19 sati prekinut je promet na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme prekida promet će se preusmjeriti na alternativni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17