ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
VITEZ

Derubis-Yachts-3a-1-1.jpg

Kompanija Derubis Yachts iz Viteza održat će svjetsku premijeru prve luksuzne bh. kamp prikolice Derubis Caravan u okviru najvećeg svjetskog sajma kampera i opreme za kampiranje Caravan Salon, koji se od 27.08. – 05.09.2021. održava u Dusseldorfu.

Nakon izgradnje prve luksuzne bh. jahte Derubis Fly 44, brodogradilište Derubis Yachts d.o.o.Vitez pokrenulo je i proizvodnju luksuznih kamp-prikolica Derubis Caravan dužine sedam metara i širine 2,4 metra.

Prema riječima Denisa Kraljevića, direktora i vlasnika kompanije Derubis Yahts iz Viteza, Derubis Caravan je jedinstvena luksuzna kamp-prikolica, monolitna, integralna, futurističkog izgleda, luksuzne unutrašnjosti i opremljenosti, kao i dobrih voznih karakteristika.

Četiri kalupa za serijsku proizvodnju

Do sada smo napravili 4 kalupa za serijsku proizvodnju kamp prikolica i nekoliko prikolica u probnoj seriji, od kojih ćemo s jednom nastupiti na najvećem sajmu karavana u Dusseldorfu od 27.08. – 05.09.2021.godine. Ove godine jedino mi imamo Svjetsku premijeru, pa ćemo sigurno dobiti i neočekivano veliki publicitet“, kaže Kraljević.

Kako dalje navodi Kraljević, postoje dva velika razloga zašto su nakon izgradnje prve luksuzne bh, jahte Derubis Fly 44, krenuli u razvoj luksuznih kamp prikolica za koje vlada veliki interes.

Prvi je svakako kriza izazvana pandemijom koronavirusa, koja je cijelu prošlu godinu zaustavljala normalno trgovanje brodovima, a drugi razlog je naša želja da razmišljamo dugoročno. Tržište auto prikolica u svijetu je značajno i nije osjetilo nikakav poremećaj zbog pandemije COVID-19“, dodaje Kraljević.

Mjesečna proizvodnja od 16 do 29 kamp prikolica

U Derubis Yachts već imaju sklopljene ugovore o prodaji i mjesečno bi trebali proizvoditi od 16 do 20 luksuznih kamp prikolica, koje su i po svom futurističkom izgledu i kvalitetu izrade deset godina ispred konkurencije.

Mislim da nam od jeseni 2021.godine predstoji razdoblje serijske proizvodnje i prodaje luksuznih jahti i kamp prikolica, na čemu smo sve vrijeme vrijedno radili organizirajući prodajnu mrežu u cijelom svijetu i stvaranjem tehničkih pretpostavki u samoj proizvodnji. Slijedi razdoblje intenzivnog zapošljavanja i napokon stvaranje dobiti“, najavio je Kraljević

Kada su u fazi razvoja novih proizvoda, objašnjava dalje Kraljević, tada ostvareni prihod nije relevantan pokazatelj uspjeha.

„Jer, mi svojim projektima u ovom trenutku dajemo potencijalnu energiju, koja će se u vremenu ispred nas pretvoriti u kinetičku“, kaže Kraljević.

Otvaranje Derubis Yachts poredstavništva

Zahvaljujući uspješnom organizovanju prodajne mreže u cijelom svijetu, Derubis Yachts će uskoro otvoriti i nekoliko fiksnih predstavništva za pojedine dijelove svijeta.

Imamo upite iz zemalja Bliskog istoka za poslovnom suradnjom u koju spada i otvaranje poslovnih i proizvodnih jedinica u tim zemljama. To je veliko tržište na kojem valja biti prisutan“, istaknuo je Kraljević.

I na izgradnji prve luksuzne bh. jahte Derubis Fly 44, kao i na izgradnji prve luksuzne kamp -prikolice Derubis Caravan, u Derubis Yachts u svakom trenutku mogu računati na potporu desetak kompanija s područja cijele BiH. Posebno, jer je to prvi takav vid saradnje u BiH i pokazatelj da se udruživanjem domaćih kompanija na poznatom projektu mogu postići svjetski priznati rezultati.

Model klasterizacije

Naš model klasterizacije oko izgradnje prve bh. jahte pokazao se uspješnim, pa smo nastavak suradnje predvidjeli i u segmentu luksuznih kamp prikolica. Radi se o kompanijama: Kristal Vitez, Nova Di Vrbas Banja Luka, Cromex Prijedor, KS model Visoko, Palavra tvornica furnira Travnik“, istaknuo je Kraljević.

Prema ostvarenim poslovnim rezultatima, kompanija Derubis Yachts d.o.o Vitez nalazi se na listi 100 najvećih kompanija u BiH.

Razlog zašto smo prvoplasirani u svojoj djelatnosti u BiH, leži u činjenici da se bavimo poslom kojim se drugi ne bave, da vjerujemo u njega, da donosimo pregršt novih tehničkih rješenja i da smo u branši visokoprofitablinih zanimanja”, rekao je Kraljević.

Piše: Irena Vasić Dobrić

Poslovnenovine.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17