zivi-suveniri-1

"Nakon uspješnog Državnog prvenstva i osvojenih medalja plan je bio odmoriti se i skupiti snagu za Europsko prvenstvo međutim stvari su krenule drugim smjerom", kaže nam Valentina Vidović, voditeljica kiseljačkih mažoretkinja.

Naime, Europsko prvenstvo je ove godine u Francuskoj (Albi) te za sam odlazak Udruzi (preko koje mažoretkinje rade i funkcioniraju) treba oko 20 000 KM što je prilično velika svota novca za jednu Udrugu koja se sama financira. Prilikom organizacije odlaska na Državno prvenstvo tijekom svih ovih godina pomagala im je Općina odnosno načelnik, ali Europsko prvenstvo će ove godine za naše ljubičanstvene ostati san, po prvi i nadamo se posljednji.

Djevojke su svjesne činjenice da je nemoguće skupiti novac i otići u Francusku što ih ipak nije omelo i demotiviralo u daljnjem radu. Do sada su odradile dobar dio nastupa na području naše Općine ali i cijele BiH te pokazale da se naši sugrađani mogu ponositi svojim "živim suvenirima" kako ih često nazivaju.

zivi-suveniri-2

Ljeto je za većinu njihovih vršnjakinja odmor ali ne i za njih. Naime, cure čeka radno ljeto gdje će imati niz nastupa kako u BiH tako i u Republici Hrvatskoj. Sljedeći tjedan u večernjim satima srest ćete ih kako paradiraju gradskim ulicama, parkom te na platou glavnog trga jer je u tijeku projekt koji će svjetlo dana ugledati krajem kolovoza. Za vrijeme obilježavanja Dana općine ove cure će raditi turneju u RH, a nakon povratka imat će tek par dana za odmor jer će ponovno putovati na jedan od karnevala na kojem će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Ono što je u planu jeste suradnja s drugim mažoret timovima i dolazak gostiju iz Hrvatske za vrijeme održavanja tradiconalnog Završnog koncerta koji će ove godine biti održan krajem listopada u gradskoj dvorani.

Svi timovi, osim dječjeg sastava, vrijedno rade i pripremaju se za nastupe koji će uslijediti. Već narednog tjedna moći ćete ih vidjeti na završnici noćnog turnira na Brnjacima gdje cure obećavaju odličnu zabavu i dobre koreografije.

(artinfo.ba/im)

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17