Prvog dana mjeseca srpnja su u popodnevnim satima iznad Fojnice letjeli paraglajderi, i te njihove letove, penjanje u visine i spuštanje je posmatrao veliki broj Fojničana, a posebno mladih i djece.
Prvog dana mjeseca srpnja su u popodnevnim satima iznad Fojnice letjeli paraglajderi, i te njihove letove, penjanje u visine i spuštanje je posmatrao veliki broj Fojničana, a posebno mladih i djece.
Šest članova Extrem Sport Cluba Sarajevo su letjeli nebom iznad Fojnice, koji su u ovaj mali turistički gradić došli na poziv Darija Stojanovića iz Fojnice, koji je i član ovog kluba i zaljubljenik ovog atraktivnog sporta koji podiže adrenalin. - Pošto sam član Exstrem Sport Cluba Sarajevo, odlučio sam pozvati svoje kolege da dođu u Fojnicu i da vide jedno novo poletište za paraglajding, a koje se nalazi tu pored Fojnice. Poletjeli smo sa lokaliteta Vran kamen iznad Ski centra na Matorcu, sa poletišta na nadmorskoj visini od blizu 1.900 metara.


Uvjeti su bili idealni, letili smo na dinamici uz padinu i popeli se na oko 2.400 metara visine.Odatle smo kružili iznad Fojnice, gdje smo se zadržali oko tri sata u zraku, kaže Darijo Stojanović, član ovog kluba iz Sarajeva i dodaje: - Ovo je extremni sport, podiže adrenalin i pravo je uživanje iz ptičije perspektive gledati prelijepe krajolike i planinske predjele, a posebno ove ovdje u i oko Fojnice.Naš klub broji oko pedesetak članova, od toga nas tridesetak aktivno letimo paraglajdingom. Od ovog poletišta se do Fojnice može doletiti za 30-40 minuta, mi smo bili tri sata u zraku.Moje kolege su prvi put letile iznad Fojnice, oduševljeni su i uskoro će mo opet ponovit sve za Fojničane I turiste ovog gradića, samo što će nas biti tada bar dvadesetak, kazao je domaćin leta, Darijo Stojanović iz Fojnice za Dnevni avaz.

Fotografije: Amir Ajanović

im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • RADOJE
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • Radoje 2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17