ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Lokalna vlast i eko udruge

 kiseljak_lep.jpg

 

Služba za inspekcijski nadzor Općine Kiseljak u svojstvu nositelja aktivnosti provođenja Javne rasprave, i načelnik Mladen Mišurić-Ramljak održali su  radni sastanak s predstavnicima Eko udruga i udruge ribolovaca s područja općine.

Točke dnevnog reda o kojim se razgovaralo na sastanku su Nacrt Odluke o komunalnom redu i sanitarnom minimumu i kontinuirano zamućenje  rijeke Lepenice i Kreševke.

Glavna općinska inspektorica Ivana Budimir nazočnima je predstavila Nacrt Odluke.

Odluka o komunalnom redu i sanitarnom minimumu je odluka koju smo ranije imali, sad se nadopunjava, kad su u pitanju kaznene odredbe, problematika paljenja vatre na otvorenim površinama bez odobrenja vatrogasaca te odlaganje otpada na divljim deponijima, istaknula je inspektorica.

Kontinuirano se zagađuje rijeka Lepenica i Kreševka ispuštanjem mulja neodgovornih gospodarskih subjekata, voda je izvor života, bogatstvo s kojim trebamo ponositi se, kazao je načelnik u svom obraćanju, ističući kako je interes lokalne zajednice  čist okoliš i bistre rijeke.

Predstavnici eko udruga i udruge ribolovaca dali su punu podršku Općini Kiseljak u saniranju zagađenja okoliša, stoga se upućuje inicijativa, odnosno zaključak prema nadležnim Ministarstvima za žurno rješavanje problematike i poduzimanju oštrih mjera, u cilju rješavanja ekoloških problema.

Inače, javna rasprava o  nacrtu Odluke o komunalnom redu i sanitarnom minimumu na području Općine Kiseljak trajat će do 17. 5. 2021. godine, Odluka se može preuzeti na stranici općine i uredu br. 42.

Primjedbe, prijedloge i sugestije na nacrt Odluke mogu se dostaviti putem pošte Službi za inspekcijski nadzor ili putem elektronske pošte na mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Svoj prilog o ovoj temi donosi i RTV HB.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17