× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

kresevska-turisticka-karavanaPrezentirani bogati turistički resursi

kresevska-turisticka-karavana

Općina Kreševo i Turistički ured proteklog vikenda su organizirali prezentaciju turističkih potencijala kreševskog područja.

Dvodnevnoj prezentaciji prisustvovalo je četrdesetak turističkih novinara, predstavnika turističkih agencija te nevladinih organizacija koje se bave razvojem turizma iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Karavana je krenula od motela "Stari ribar", gdje je gostima prezentirana ponuda, uz degustaciju domaćih jela. Potom su posjetili automotodrom na Gajicama, gdje su im domaćini bili Jelena Komšić, predstavnica agencije "Gajice", te Davor Kožul, predsjednik Moto-saveza FBiH. Na imanju obitelji Stanić gosti su posjetili ergelu i uživali u zakusci, a domaćin im je bio Anto Stanić.

U Kreševu su gosti najprije posjetili svetište Pod špiljom, a potom kovačnicu ispod svetišta, gdje im je o povijesti obrade metala govorio Anto Buzuk, a o tradicionalnom kovanju i o najvećoj sjekiri na svijetu Ivan Ivičević, koji je usto i demonstrirao kovanje na pogon mijehom, pa su se neki od gostiju i sami okušali u kovanju.

Na Trgu fra Grge Martića su o potkivanju jaja govorili Stjepan Biletić i Krešimir Gabela, a potom je svečano otvoren Turistički ured općine Kreševo. Potom su gosti produžili do samostana, a u staroj gradskoj jezgri svratili su u dvorište kuće Frane Martinčevića. Veliko zanimanje izazvao je i posjet Zavičajnoj udruzi "Kreševski citrin", gdje je goste dočekao i predstavio im Udrugu Alojz Filipović.

Samostanski muzej i crkvu pokazao im je fra Ivica Korčanin, a gosti su uživali i u dvadesetominutnom mini-koncertu studenata Glazbene akademije u Kreševu.

U Vrancima je domaćin bio Ivica Kesić, a gosti su, uz "rimski most" i ta'te, te staru vranačku arhitekturu, mogli uživati i u domaćim specijalitetima: piti, užljevači, šljivovici i soku od zove.

Sljedeće odredište bio je restoran "Ribnjak", gdje je, uz ručak, domaćin bio Ivica Ivičević Čkalja.

Glavni dio prezentacije priređen je u planinarskom domu "Dr. Augustin Tvrtković" na Lopati. Profesorice Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (Hrvatska), Milica Šokec i Irena Bosnić, predstavili su Glavni plan razvoja turizma na području općine Kreševo, novo izdanje Turističkog vodiča općine Kreševo prezentirao je Milo Jukić, o lovnim resursima govorio je predsjednik LD "Tetrijeb" Stjepan Kvesić, o ribolovnom resursima predsjednik Udruge sportskih ribolovaca Anto Marić, a o aktivnostima PD "Bitovnja" predsjednik Društva Mato Franjčević.

Narednog dana gosti su posjetili Deževice, gdje im je, na Vrelu svetog Jakova, o tom svetištu govorio župnik don Marin Marić. Završna postaja bio je restoran "Luka", gdje je domaćin bio Feliks Vidović, a gosti su također imali prigodu uživati u specijalitetima domaće kuhinje.

(artinfo.ba/im)

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

kresevska-turisticka-karavanaPrezentirani bogati turistički resursi

kresevska-turisticka-karavana

Općina Kreševo i Turistički ured proteklog vikenda su organizirali prezentaciju turističkih potencijala kreševskog područja.

Dvodnevnoj prezentaciji prisustvovalo je četrdesetak turističkih novinara, predstavnika turističkih agencija te nevladinih organizacija koje se bave razvojem turizma iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Karavana je krenula od motela "Stari ribar", gdje je gostima prezentirana ponuda, uz degustaciju domaćih jela. Potom su posjetili automotodrom na Gajicama, gdje su im domaćini bili Jelena Komšić, predstavnica agencije "Gajice", te Davor Kožul, predsjednik Moto-saveza FBiH. Na imanju obitelji Stanić gosti su posjetili ergelu i uživali u zakusci, a domaćin im je bio Anto Stanić.

U Kreševu su gosti najprije posjetili svetište Pod špiljom, a potom kovačnicu ispod svetišta, gdje im je o povijesti obrade metala govorio Anto Buzuk, a o tradicionalnom kovanju i o najvećoj sjekiri na svijetu Ivan Ivičević, koji je usto i demonstrirao kovanje na pogon mijehom, pa su se neki od gostiju i sami okušali u kovanju.

Na Trgu fra Grge Martića su o potkivanju jaja govorili Stjepan Biletić i Krešimir Gabela, a potom je svečano otvoren Turistički ured općine Kreševo. Potom su gosti produžili do samostana, a u staroj gradskoj jezgri svratili su u dvorište kuće Frane Martinčevića. Veliko zanimanje izazvao je i posjet Zavičajnoj udruzi "Kreševski citrin", gdje je goste dočekao i predstavio im Udrugu Alojz Filipović.

Samostanski muzej i crkvu pokazao im je fra Ivica Korčanin, a gosti su uživali i u dvadesetominutnom mini-koncertu studenata Glazbene akademije u Kreševu.

U Vrancima je domaćin bio Ivica Kesić, a gosti su, uz "rimski most" i ta'te, te staru vranačku arhitekturu, mogli uživati i u domaćim specijalitetima: piti, užljevači, šljivovici i soku od zove.

Sljedeće odredište bio je restoran "Ribnjak", gdje je, uz ručak, domaćin bio Ivica Ivičević Čkalja.

Glavni dio prezentacije priređen je u planinarskom domu "Dr. Augustin Tvrtković" na Lopati. Profesorice Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (Hrvatska), Milica Šokec i Irena Bosnić, predstavili su Glavni plan razvoja turizma na području općine Kreševo, novo izdanje Turističkog vodiča općine Kreševo prezentirao je Milo Jukić, o lovnim resursima govorio je predsjednik LD "Tetrijeb" Stjepan Kvesić, o ribolovnom resursima predsjednik Udruge sportskih ribolovaca Anto Marić, a o aktivnostima PD "Bitovnja" predsjednik Društva Mato Franjčević.

Narednog dana gosti su posjetili Deževice, gdje im je, na Vrelu svetog Jakova, o tom svetištu govorio župnik don Marin Marić. Završna postaja bio je restoran "Luka", gdje je domaćin bio Feliks Vidović, a gosti su također imali prigodu uživati u specijalitetima domaće kuhinje.

(artinfo.ba/im)

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.