ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
VIDEO

policajac uhicenje nidzare

Foto: screenshot

Nakon što je u vezi sa današnjim događajem objavljen videosnimak u javnosti i od strane Nidžare Ahmetašević Odjeljenju za unutarnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena pritužba na rad policijskih službenika Treće PU - PS Novo Sarajevo, o svemu je upoznat i Odbor za žalbe javnosti Skupštine Kantona Sarajevo uz čiju suglasnost je otvorena unutarnja istraga s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti vezanih za ovaj slučaj i utvrđivanja eventualne odgovornosti pojedinih policijskih službenika i propusta u njihovom radu, priopćila je Uprava policije MUP-a KS.

Novinarka Nidžara Ahmetašević, koja je lišena slobode danas u Sarajevu, puštena je iz pritvora - potvrđeno je Feni iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo .

Ahmetašević je bila privedena zbog, kako su ranije priopćili iz MUP-a KS, remećenja javnog reda i mira i omalovažavanja službenog lica pri vršenju službenih poslova i zadataka.

Iz MUP-a KS su također naveli da će protiv Ahmetašević u zakonom propisanom roku biti pokrenut prekršajni postupak zbog činjenja prekršaja propisanih Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.

Nidžara Ahmetašević je dugogodišnja novinarka, aktivistica na planu zaštite ljudskih prava te neovisna istraživačica.

Surađuje s različitim medijima, uključujući internetski magazin Kosovo 2.0 i internetski portal nomad.ba, te je objavljivala znanstvene članke na temu migracija.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17