ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
SERVISNE INFORMACIJE

 bihamk_23.jpg

U jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Izdvajamo puteve na području: Ključa, Sanskog Mosta, Doboja, Kalesije, Goražda i Trnova. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Povećan je broj biciklista i motociklista, pa je za sve sudionike u prometu obavezno poštivanje prometnih propisa. - priopćeno je iz BIHAMK-a

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas će se prometovati usporeno u zonama petlji Kakanj i Visoko, na autoputu A-1.

Za danas je u vremenu od 09 do 13 sati, zbog održavanja tunelske opreme, najavljeno zatvaranje tunela Karaula (Olovo-Kladanj). Za vrijeme prekida vozila će se usmjeravati na stari put.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se prometuje naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) promet se na ovoj dionici prekida.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila prekinut promet.

Promet je zbog radova i dalje prekinut u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17