ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Novi sojevi koronavirusa

 covid ilustracija

 

Malo znamo o njujorškom soju koronavirusa. Prve informacije počele su se javljati krajem prošlog tjedna, kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a na konferenciji za novinare Stožera za civilnu zaštitu RH, pišu vijesti.hr.

To je jedna od novih varijanti koja se brže širi. Udio tog njujorškog soja u gradu New Yorku raste. Sve osobe koje dolaze iz Južnoafričke Republike i sa Zanzibara podliježu mjerama kao i osobe iz Velike Britanije i Brazila. Za ostale vrijede ista pravila, negativan PCR, rekao je Krunoslav Capak.

Istaknuo je i da su i prije ECDC-ove obavijesti o novim sojevima imali osam potvrđenih slučajeva zaraze britanskim sojem.

– Od 300 uzoraka koje smo poslali u ECDC imamo 60 pozitivnih UK sojeva iz cijele Hrvatske, dva soja iz New Yorka i imamo tri potvrđena južnoafrička soja. Sve tri osobe su bile na izletu u Zanzibaru. Dobili smo od ECDC-a potvrdu za dvije osobe koje su u Zanzibaru bile krajem prvog mjeseca. Završile su karantenu, nije bilo prijenosa bolesti na okolinu. Za jednu osobu čekamo potvrdu, bila je u Zanzibaru 16. veljače, a prije završetka izleta je došla kući, rekao je Capak.

Davor Božinović napominje da ovo nije trenutak kad bi se moralo ići na putovanja koja nisu nužna.

– Svako takvo putovanje je rizik za širenje novih varijanti virusa SARS-Cov-2 čime se otežava ukupna borba s pandemijom. Još jednom koristimo priliku pozvati građane da sva putovanja u one dijelove svijeta gdje imamo nove varijante virusa odgode za neka druga vremena, dodaje Božinović.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17