ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Za Drušva iz Sarajeva, Viteza,Fojnice i Gromiljaka

 do_gromiljak.jpg

 

U subotu, 27. veljače, u "Kući Navještenja" u Gromiljaku, održana je korizmena duhovna obnova za članove Društva Prijatelji Maloga Isusa iz Fojnice, Sarajeva, Viteza te Gromiljaka.

Tema susreta bila je Riječ Božja u životu Svetog Josipa, a sudionike je kroz razmatranje i obnovu vodio duhovnik u travničkom sjemeništu Petar Barbarić i dugogodišnji član Društva PMI-a vlč. Jakov Kajinić.

Susret je započeo razmatranjem kroz koje je vlč. Kajinić pokušao oživjeti sve one trenutke i situacije iz života Sv. Josipa koji su opisani u Svetom pismu, a u kojima se pokazao njegov odgovor na Riječ Božju koja mu je upućena. Poticao je okupljene na osobni odnos s Riječju Božjom, povjerenje i predaje u volju Božju te poniznost i ljubav, kao najvažniju krepost s kojima idu sve ostale kreposti.

Nakon razmatranja i kratkih glazbenih točaka uslijedilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom u samostanskoj kapelici Navještenja Gospodnjeg te prilika sa sakramenat svete ispovijedi. Kroz osobnu molitvu i pobožnost Djetetu Isusu, Prijatelji Maloga Isusa su prikazali Gospodinu svoje osobne nakane s kojima su došli na duhovnu obnovu, ali i sve obitelji naših župskih zajednica, posebno one koje prolaze kroz životne kušnje i poteškoće.

Poslije kratke pauze uslijedila je radionica i osobni susret s biblijskim tekstom. Sudionici su imali priliku kroz poticajna pitanja razmišljati o ponuđenom tekstu na temelju kojeg su donijeli odluke za svoj daljnji hod na putu rasta u vjeri. U zajedničkom osvrtu na radionicu razvila se lijepa diskusija sa zaključkom da nam je svima potrebno više ovakvih susreta, razgovora i zajedničkog rasta u vjeri.

U popodnevnim satima slavljena je sveta misa kao vrhunac jednodnevne duhovne obnove. Vlč. Kajinić je kroz kratku propovijed pokušao potaknuti sudionike na življenje Riječi Božje u svojoj obitelji, na vijernost i ljubav prema supružniku, članovima obitelji ili zajednice u kojoj živimo iako to nije uvijek jednostavno i lako. "Gospodin nas potiče da ljubimo ne samo one koji nas ljube, nego da budemo savršeni u ljubavi kao Otac naš nebeski te ljubimo neprijatelje i one koji nas progone. On nam za to daje snagu i volju, samo ako se hranimo i napajamo na izvoru Njegove ljubavi", rekao je, između ostaloga propovjednik.

Duhovna obnova je završena u večernjim satima nakon zajedničkog druženja, prenosi nedjelja.ba, portal Katoličkog tjednika. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17