ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Priča N1

kzlatkoo.jpg

 

Prethodnih mjeseci bolnice širom Bosne i Hercegovine maksimalnim naporima borile su se protiv koronavirusa. Takva borba bila je i u "Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu" Travnik i bolnici "Dr. Fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj. Uposlenici ovih bolnica krajnjim naporima izliječili su mnogo pacijenata. Jedan od njih je i Zlatko Anđelić koji se protiv virusa borio skoro 100 dana.

Zlatko Anđelić iz Kiseljaka nakon što se zarazio Covidom 19, na hospitalizaciji u bolnicama, bio je čak 97 dana. Četiri dana u travničkoj bolnici, a 93 u Novoj Biloj.

“Da sam se bojao, nisam se bojao. Što se tiče mog sjećanja mog boravka u bolnici, sjećam se prvih dana u Travniku i nekoliko dana u Biloj s početka, poslije se ne sjećam ničega pred sami izlazak, možda jedno 15 dana pred izlazak. Taj period mi je izmiješan”, ispričao je Zlatko Anđelić za N1.

Anđelić je na respiratoru u bolnici Dr. Fra Mato Nikolić proveo mjesec dana. Doktori ove bolnice i sami su se borili sa koronom, 80 od 250 uposlenika i samo je bilo pozitivno na Covid.

“Zlatko Anđelić koji je kod nas boravio 93 dana, od toga 33 dana bio je na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, sa brojim komplikacijama. Desili su se reanimacioni postupci, poremećaji rada srca i prestanak rada srca. I tako da su poduzete na vrijeme mjere da se pacijent izreanimira i oporavi”, rekao je Mile Milanović, specijalista anestezije sa reanimacijom.

Zlatko Anđelić ističe da ne postoje riječi kojima bi mogao zahvaliti zdravstvenim radnicima obje bolnice.

“Kad bih mogao nešto da ima dam. Ne mislim materijalno. Ne dao Bog da budu bolesni, da bi im trebalo krvi, ili kao što se kaže bubreg, dao bih im, jer su pravi ljudi. I takvih ljudi nama u ovoj našoj BiH treba”, rekao je Anđelić.

Zlatko za kraj poručuje svima da se ne plaše, jer BiH ima sjajne medicinske i zdravstvene radnike, prenosi N1.

O Zlatku je prije nekoliko dana govorio i doktor Velimir Valjan, ravnatelj Hrvatske bolnice fra Mato Nikolić :  „Naš pacijent Zlatko Anđelić imao je sve dosad poznate komplikacije u liječenju koronavirusa, 90 dana bio je respiratoru, više smo puta mislili da neće preživjeti, ali jest i on je zaista medicinski fenomen. Tu su i drugi pacijenti koji su prošli dug i mukotrpan put liječenja koji vjerujte traje mjesecima, a neki od njih do kraja života imat će posljedice i neće moći živjeti dosadašnjim životom."

 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17