ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
POMOĆ UNICEF
rtz45645.png
 
 
Predstavnica UNICEF-a u BiH, Rownak Khan, formalno je uručila ovu donaciju ministrici civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankici Gudeljević.

Prvea cjepiva građani BiH još uvijek čekaju.

Dva frižidera, čiji je kapacitet po 500 l, odnosno 173,550 doza vakcina, biće dalje distribuirana Zavodu za javno zdravstvo FBiH u Mostar i Institutu za javno zdravlje RS, odnosno Banju Luku.

Ministrica Gudeljević, ovom prilikom je naglasila da očekuje skoru isporuku cjepiva , koje je država BiH platila COVAX-u.

Ona je izrazila zahvalnost UNICEF-u na kontinuiranoj pomoći BiH, s posebnim akcentom na posljednju donaciju koja će u ovim trenucim, a biti od iznimne pomoći zdravstvenim institucijama u BiH.

Pored ove donacije, UNICEF, kao vodeća agencija, sa najdužim iskustvom u nabavci vakcina, opreme za imunizaciju i hladnog lanca, poručio je i dodatnu količinu frizidera za pohranu vakcina u ultrahladnom lancu, koji će biti distribuirani na lokacije dogovorene sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, a u skladu sa potrebama entitetskih zavoda odnosno instituta za javno zdravstvo. Radi se o frižiderima, kapaciteta od 383 l s mogućnošću skladištenja 132,000 doza, koji bi trebali stići u BiH tijekom veljače.

Ovi frižideri prvenstveno su namijenjeni skladištenju cjepiva poput Pfizer BioNTech, koje je neophodno pohranjivati na - 70 C.

"UNICEF u Bosni i Hercegovini, od početka pandemije COVID-19 radi zajedno s institucijama Bosne i Hercegovine, kako bismo pomogli vlastima u domenu krizne komunikacije, obezbjedjenja zaštitne opreme, uputstava i opreme za škole, podrške unapređenju mentalnog zdravlja djece i obitelji, kao i nabavku zaštitne opreme za socijalne radnike, te interventne nabavke neophodnih sredstava za zaštitu, cjepiva i opreme za hladni lanac.
 
Kao odabrani logistički koordinator nabavke vakcina za COVID-19, putem mehanizma COVAX, još jednom napominjemo da su sjepiva javno dobro, te da ne smiju biti rezervisane isključivo za bogate države i pojedince. Naš zajednički cilj je zaštititi prvo one najizloženije i najugroženije, a potom i ostatak populacije", rekla je dr. Rownak Khan, Predstavnica UNICEF-a za Bosnu i Hercegovinu.
Klix.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17