ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Pomoć pogođenima u potresu

humanitarni_broj.jpg

 

Crveni križ Federacije BiH aktivirao je humanitarni broj 17023 za stanovništvo ugroženo usljed razornog zemljotresa u Hrvatskoj. 

Pozivom na humanitarni broj doniraju se 2 KM, a samo tijekom jučerašnjeg dana zabilježena su 32.842 poziva sa sva tri operatera u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Kako navode, do sada se javio veliki broj građana koji je ponudio kako novčanu, tako i pomoć u vidu razliličitih vrsta roba. 

Crveni križ FBiH osim pomoći u vidu materijalno-tehničkih sredstava, formirao je i multifunkcionalni tim koji u svom sastavu ima tri liječnika, osam medicinskih radnika, tim prve pomoći, tim za logistiku i tim za obnavljanje obiteljskih veza.

Pored toga, dva psihologa spremni su putem online platformi pružati psihosocijalnu pomoć za pomagače u Hrvatskoj - osoblje i volontere ukoliko bude potrebe. Ovaj tim prijavljen je Društvu Crvenog križa BiH i spreman je ići u međunarodnu humanitarnu misiju u Hrvatsku, a ovisno od potreba bit će formirani i manji timovi iz općinskih/gradskih ili županijskih organizacija Crvenog križa.

Kroz konsultaciju s kolegama iz Hrvatskog Crvenog križa za sada je najbolji način podrške pomoć putem humanitarnog broja i žiroračuna, a organiziranje i prikupljanje humanitarne pomoći se može pokrenuti kada za time budu i realne potrebe, navodi se u priopćenju.

Crveni križ u BiH trenutno radi na mapiranju svojih raspoloživih kapaciteta, kao i prijavljenih donacija koje će se kontinuirano nuditi Hrvatskom Crvenom križu.

Iz Crvenog križa FBiH zahvalili su svim građanima BiH koji pozivaju humanitarni broj 17023, ali i bh. firmama koje su se javile kako bi uplatile novčane donacije.

Crveni križ FBiH i u narednim danima izvještavat će javnost o prikupljenim sredstvima za pomoć Hrvatskoj. 

- Hvala vam na iskazanoj solidarnosti, susjedi pomažu prve -  poručili su iz Crvenog križa FBiH. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17