ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Đakonsko ređenje u Mostaru

dakoni hercegovina

Po posvetnoj molitvi i polaganju ruku mons. Petra Palića, mostarsko-duvanjskog biskupa, tijekom svečanog misnog slavlja u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru, 21. studenoga 2020. sveti red đakonata uz četiri biskupijska kandidata primili su i četvorica kandidata Hercegovačke franjevačke provincije.

Zaređeni su: fra Marko Bandićfra Tomislav Crnogoracfra Džoni Dragić i fra Antonio Primorac.U koncelebraciji s biskupom Palićem bili su fra Miljenko Šteko, provincijal, generalni vikar don Željko Majić i svećenici koji su mogli prisustvovati svetoj misi. Nakon čitanja Evanđelja prozvani su kandidati za sveti red, javlja miriam. Biskup Petar je ređenicima uputio prigodnu homiliju ističući zadaće đakona.

mostar redjenje1 820

Nakon homilije uslijedili su upiti ređenicima i litanije Svih Svetih. Đakoni su molili litanije prostirući se na pod. Slijedila je blagoslovna molitva i polaganje ruku. Nakon obreda ređenja, župnici su pomogli ređenicima u oblačenju đakonske odore – dalmatike. Zatim su primili evanđelistar – knjigu Evanđelja, i potom pristupili oltaru prinoseći darove za euharistijsku službu.

mostar redjenje2 820

Na kraju svetog misnog slavlja provincijal fra Miljenko je zahvalio biskupu Petru na činu ređenja. Izraze radosti i čestitanja uputio je obiteljima novih đakona, ređenicima i svima koji su ih pratili na putu do oltara.

izvor: nedjelja.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17