ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Borba protiv koronavirusa

101120_kvesic_uebber.jpg

 

Njemačka veleposlanica u Bosni i Hercegovini Margret Uebber uručila je u utorak Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar dva respiratora koji su donacija Vlade Savezne Republike Njemačke.

Donacija je realizirana u suradnji s Civilnom zaštitom Njemačke, a riječ je o kvalitetnim uređajima za umjetno disanje proizvođača Dräger i pripadajućoj opremi za koje je osigurano održavanje na teritoriji BiH. Osim toga, za medicinsko osoblje bit će organizirana obuka za rad na ovim aparatima.

Veleposlanica Uebber naglasila je kako je ovo samo jedna kap u moru onoga što je ustvari potrebno BiH i medicinskoj struci.

– Ovom donacijom želimo staviti znak te pokazati solidarnost Njemačke s partnerima u Bosni i Hercegovini i iskreno se nadamo da nam je to i pošlo za rukom – isaknula je Uebber.

Dodala je kako se također nada će se veoma brzo razviti cjepivo protiv koronavirusa te da će uskoro doći kraj pandemiji, a do tada, dodala je, potrebno je da se svi pridržavamo donesenih pravila i propisa.

Direktor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić zahvalio je na donaciji te kazao kako je uistinu zadovoljstvo imati prijatelje koji prepoznaju i mogu pomoći u ovako teškim vremenima.

– Danas smo dobili dva vrhunska nova respiratora ali, nažalost, bojimo se da će nam ih trebati još. Nadam se, ipak, da će prevladati razum kod ljudi i da će postati svjesni da svi moraju pomoći da ovu priču zaustavimo. Mi ćemo do tada sa svoje strane napraviti sve što možemo – poručio je Kvesić.

Inače, Njemačka je bolnicama širom Bosne i Hercegovine donirala 12 respiratora proizvođača Dräger ukupne vrijednosti 350.000 eura. Osim Mostara, respiratori su donirani bolnicama u Sarajevu, Banjoj Luci, Zenici, Tuzli i Novoj Biloj, prenosi HMS.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17