ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Akcija 'Network'

 

batko.jpg

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Almiru Čehajiću Batku.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja kazena djela.

Osumnjičeni Davor Gaj ispitan je u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).  U tijeku dana bit će predat u nadležnost Tužiteljstva KS.

Podsjetimo, oni su uhićeni zbog sumnje da su počinili kazneno djelo pranje novca, Batko je uhićen prije dva dana, a Gaj jučer u okviru akcije Network.

Čehajić se sumnjiči za kazena djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i pranje novca u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van naše zemlje, koje su nudile takve usluge. 

Izvršen je i pretres na četiri lokacije u Sarajevu.

Gaj se sumnjiči za kazneno djelo zloupotrebe položaja prilikom čega su neke osobe stekle protivpravnu imovinsku korist na štetu drugih osoba. 

Sumnjiči se da je bio odgovorna osoba u firmi "Otvorena mreža" u kojoj su izvršeni pretresi, a istražitelji su pretresli i njegov stan. 

Prema dostupnim podacima, Davor Gaj se vodio kao direktor firme "City - Otvorena mreža" d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitirana emisija "Udri muški" koju je vodio Almir Čehajić Batko. 

Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru "Otvorene mreže" koja se bavila humanitarnim radom.

 

izvor: radiosarajevo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17