ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Financijska pomoć misiji u Ekvadoru

mateopuljic.misija afrika

Srednja Bosna je oduvijek vrvila od dobrih ljudi koji na razne načine pomažu potrebitima, svejedno koliko su udaljeni. Ali na poseban način se izdvajaju svećenici i časne sestre misionari koji svoju službu, a sasim time i život podrede potrebama drugih. Jedna od takvih je sestra Iva Jelić, o čijem djelovanju u Ekvadoru nas je obavijestio naš sugrađanin Mateo Puljić.

Mladi Kiseljačanin je uz potporu obitelji započeo akciju prikupljanja novca kojim bi se izravno pomoglo potrebitim u Ekvadoru na području djelovanja s. Ive. 

Kako i zašto pomoći misiju reći će vam sam Mateo.

 

"Pozdrav svima,

prije nekoliko dana sam odlučio stupiti u kontakt sa rodicom časnom sestrom Ivom Jelić.
Iva je časna sestra Bosanskohercegovačkih korjena koja je svoj život provela pomažući drugima. Već dugi niz godina je na misiji u Ekvadoru i ljudima s kojima tamo živi je potrebna pomoć. Uslovi za život roditelja i njihove djece nisu idealni, hrane nema u izobilju kao kod nas. U razgovoru sa Ivom posebno me dirnula njena rečenica: 'Kupimo toj djeci vreću riže i oni su presretni', jer znam koliko svi mi negodujemo kad je ta riža za ručak, iako ju ovdje koristimo kao prilog.

Potaknuti razgovorom moja obitelj, prijatelji i ja odlučili smo među nama pokušati prikupiti sredstva da bi barem malo olakšali njihovu svakodnevnicu. Školstvo je također jedan od problema te djece jer godina košta 300 dolara, što je otprilike 500KM.

Zamolio bih sve vas koji ste u mogućnosti darovati bilo koju količinu novca da mi se javite ili da izvršite uplatu na račun

Novac će sigurno završiti u pravim rukama i kod onih kojima je potreban. Istina je da nećemo riješiti problem siromaštva u svijetu, ali ako možemo pomoći jednoj osobi sigurno smo učini mnogo više nego da smo samo sjedili i čekali da se situacija u svijetu popravi sama. Zahvaljujem se svima koji su do sada sudjelovali na bilo kakav način i svima onima koji će sudjelovati. 

Hvala, Mateo Puljić"

Račun za uplatu:

Banco International 
BINTECEQ
Broj računa 000094817-0

Na broj 063 594 326 možete kontaktirati Matea.

 

U planu je postaviti kutije za skupljanje novca u nekoliko lokala u Kiseljaku, o čemu ćemo naknadno obavijestiti.

 

mateopuljic-misija-afrika.rezano.jpg

T.Šušnjara/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17