ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
 Eurocomm-PR Sarajevo

korona test

 Zbog povećanog broja novozaraženih koronavirusom, Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova u Beču izdalo je u petak, 14. kolovoza sigurnosno upozorenje za putovanje u Hrvatsku te pozvalo austrijske državljane koji se trenutno nalaze u Hrvatskoj da se odmah vrate kući. 

Grad Beč je nakon odluke u roku od 24 sata svima koji su se vratili iz Hrvatske između 7. i 16. kolovoza omogućio besplatno testiranje. 

Besplatni test za sve Bečlije koji su se prošlog tjedna vratili iz Hrvatske bit će dostupan do 21. kolovoza. Testiranje mogu obaviti i osobe koje nemaju simptome infekcije. Povratnici iz Hrvatske mogu naručiti i besplatni kućni test. Oni koji nemaju simptome zaraze, mogu doći od 6 do 21 sati na parkiralište ispred stadiona Ernst Happel, gdje će medicinsko osoblje dnevno uzimati i do 500 briseva. Prethodna registracija za "walk-in" i "drive-in" testiranje nije potrebna, nego je dovoljna zdravstvena iskaznica. Prvi put će upotrijebiti besplatne korona-test grgljanjem koji nisu neugodni u usporedbi s brisovima iz nosne šupljine. 

Bečlije su odmah u velikom broju odazvale na besplatno testiranje te je u prvih sat i po urađeno 170 testova. Da bi se skratili redovi, broj traka je povećan sa dva na pet, osim toga, produženo je radno vrijeme za testiranja i broj zaposlenih. 

- Beč nikoga ne izostavlja i zdravlje građana predstavlja prioritet. Smireno i uz maksimalnu koncentraciju smo se do sad uspješno izborili sa pandemijom. Razlog tome nije samo nevjerovatna  disciplina Bečlija, već i izvrsna zdravstvena zaštita te inovativne i učinkovite mjere koje je poduzeo medicinski krizni tim Grada Beča - izjavio je gradonačelnik Michael Ludwig i pri tome istakao složno i jedinstveno djelovanje institucija i građana suočenih sa pandemijom, priopćio je Eurocomm-PR Sarajevo. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17