ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Inspekcija

bojan domic

Rok po kojem je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture, sporta i mladih trebalo provjeriti diplome svih zaposlenih u Srednjobosanskom kantonu i njegovi ustanovama prošao je, a izvršeno je, kaže resorni ministar Bojan Domić, otprilike pola posla, prenosi drukciji.ba

“Bilo je nažalost vjerodostojnih i nevjerodostojnih diploma. Falsifikata je bilo nešto manje od 10, a radilo se uglavnom o ispravama iz osnovnih i srednjih škola, jedan ili dva slučaja bila su vezana za visokoškolsko obrazovanje. Radimo sada ministarstvo po ministarstvo, tamo nismo imali slučajeva krivotvorenih diploma, slučajevi koje sam spomenuo vezani su za škole i upravne organizacije. O svakom slučaju mi obavijestimo Tužiteljstvo i ravnatelja ustanove”, rekao je Domić.

Poseban problem je provjera diploma u drugim kantonima obzirom da, kaže Domić, inspekcije ne žele to raditi te provjere preusmjeravaju obrazovnim ustanovama koje to žele naplatiti.

“Naša inspekcija to redovito radi već godinama, dok inspekcije iz određenih kantona samo nas preusmjeravaju na visokoškolske ustanove koje traže da se provjera plati. To nije dobra praksa jer otvara čitavu spiralu drugih slučajeva. To su javni podaci i jedna od mojih ideja je da im naložimo da podatke o diplomama objave javno. Taj podatak bi bio javno dostupan i ne bi bilo potrebe za velikim provjerama. Zašto bih ja ili bilo tko drugi krio diplomu?”, kazao je Domić.

 

drukciji.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4
  • tk elliptic davis cup turnir

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17