• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

Prijetnje

pero gudelj fis

Županijsko Travnik podiglo optužnicu protiv Pere Gudelja, vlasnika TC “FIS” iz Viteza, zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.
Županijsko tužiteljstvo Travnik podiglo je optužnicu protiv njega zbog osnovane sumnje da je ozbiljnom prijetnjom ugrozio sigurnost više osoba.

Optužen je za kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti za koje se može izreći kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina, priopćilo je Tužiteljstvo.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je tijekom listopada 2019. godine na području općine Vitez ozbiljnom prijetnjom ugrozio sigurnost više osoba, tako što je s mobilnog telefona upućivao ozbiljne prijetnje oštećenom D. B. da se ne smije približiti njegovoj kući niti uredu u kojoj je u najmu, navodi se u priopćenju.

“Nosam sikiricu u gepeku”, “glavu ću ti ugurati u wc šolju”, kazao mu je prema navodima iz optužnice.

Pored toga, dodaje se u optužnici, obratio se D. J., zaštitaru trgovačkog centra “FIS” Vitez pitajući ga:

“Da li imaš nekoga tako ko ti da je nabildan i jak, a da je iz Zenice da prebije D. B.”, a potom je uputio i prijetnje oštećenom Z. M. da mora dati otkaz jer ako ne da, da će doći tjelohranitelji i izbacit će ga kroz prozor, da ne smije doći u svoj ured, jer ako dođe “da će ga dočekati tri tjelohranitelja”.

– Ujutro ti škodu lupam krampom, poručio je oštećenom Gudelj, navodi se također u optužnici.

Poruke su oštećeni shvatili ozbiljno i kod njih su izazvale strah i uznemirenje za vlastiti sigurnost, navode iz Tužiteljstva.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Općinskom sudu u Travniku.

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17