dezevice hodocasn

Grupa od sedamdesetak hodočasnika iz HKM - Beč, predvođeni s. Lucijom Klarić, u subotu, 22. lipnja 2019. uputili su se prema Središnjoj Bosni, da posjete prirodno i duhovno bogatstvo Lepeničke doline. U jutarnjim sati posjetili su Samostan sestara Klarisa u Brestovskom, gdje su sa sestrama imali duhovno druženje i čašicu razgovora. Nakon posjete Brestvoskom hodočasnici su se uputili na Vrelo sv. Jakova i Župu Deževice. U prijepodnevnim satima, grupu hodočasnika iz Beča pod vodstvom s. Lucije Klarić dočekao je domaći župnik don Marin Marić, koji im je izrazio dobrodošlicu te ih srdačno pozdravio.

Nakon pozdravnih riječi župnika don Marina uslijedila je Sveta misa, kojom je predsjedao župnik, a gosti iz Beča su Svetu misu animirali svojim pjevanjem i čitanjem.

Župnik don Marić je u svojoj propovijedi istaknuo je kako se raduje dolasku vjernika, koji svoje korijene vuku iz BiH, te im rekao kako je njihov dolazak ohrabrenje ovoj župnoj zajednici koja ima jaku vjeru, ali i neugasivu žeđ da se izdigne iz svega lošega što je rat učinio. U nastavku propovjedi župnik Marić rekao je da učimo od sv. Jakova kako biti hrabar, kako biti vjeran, kako ljubit i kako voljeti svoje zvanje, svoju zemlju i svoj identitet. „Zato neka nam svima sv. Jakov pomogne da jačamo i rastemo u dobru i dobroti“, zaključio je don Marin na koncu svoje homilije.

Nakon Svete mise na samom Vrelu sv. Jakova don Marin je gostima govorio o povijesti i životopisu sv. Jakova koji je boravio u Deževicama, te njegovu ulogu zbog koje je boravio u ovom dijelu Bosne. Nakon župnikovih riječi i predstavljanja vjernicima “nepoznatoga lika sv. Jakova Markijskog”, hodočasnici su imali vremena za pitanja, a potom im je pružena prilika za osobnu molitvu i za sakrament ispovjedi. Poslije osobne i zajedničke molitve vjernici su imali priliku za objed i šetnju kroz prirodu.

Hodočasnici su se nakon razgledavanja župne crkve u Deževicama uputili u samostan Duha Svetoga u Fojnici, gdje će nakon obilaska samostana, odsjesti u Kiseljaku. Gglavno odredište hodočašća biti će Sveta misa na blagdan sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju. (kta)

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • bestdrive

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17