× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

zacini meso

 Za ljude koji obično ne kuhaju, koristeći nešto više od soli i papra, te posebno začinjavanje hrane može biti zastrašujuće. Ako ste jedni od tih, upotrijebite ovaj jednostavan vodič kako biste istražili nekoliko više okusa, koji su jednostavni za pripremu.

 Mnogi ljudi koji pokušavaju biti u formi, prilagođavaju i svoju ishranu takvim načinom života. Međutim jednostavnost takvih obroka može s vremenom postati dosadna i ljudi teže ka promjeni. 

Začini su jednostavan način za promjenu okusa vaše hrane, bez dodavanja mnogo kalorija. Većina začina i ljekovitog bilja dodaje masnoću ili bjelančevinu u vaš obrok i dodaje samo gram ili dva ugljikohidrata.

Začini se mogu koristiti na gotovo svakom jelu, ali su posebno dobri na proteinima, kao što su jaja, svinjetina ili piletina. Većina začina je sama po sebi odlična i jednostavan je način da vaš obrok bude ukusniji. Količina svakog začina koju koristite ovisit će o vrsti hrane koju pripremate i osobnom ukusu.

Evo nekoliko pojednostavljenih okusa i kombinacija:
- za više talijanskog okusa, pomiješajte prah češnjaka, luk u prahu, bosiljak i origano. Ova kombinacija se može koristiti kao začin za meso, ili čak pomiješano u umaku od rajčice kako bi dobili savršen okus talijanske tjestenine

- za okus “roštilja” pokušajte kombinirati dimljenu papriku, kumin, cimet, crni papar, prah češnjaka i prah luka. Koristite kao začin za meso, pospite ga na jaja, ili eksperimentirajte stavljajući ga na druge namirnice da vidite što vam se sviđa.

- za tajlandski curry, kombinirajte malo bosiljka, češnjak u prahu, curry u prahu, đumbir i kumin. Ova mješavina može se koristiti za začinjavanje mesa ili riže, ili u kombinaciji s konzerviranim kokosovim mlijekom kako bi se stvorio pojednostavljeni curry umak.

- da biste svojoj hrani dali meksički okus, napravite kombinaciju s kuminom, prahom od češnjaka, ljuta crvena paprika i korijander. To osobito dobro djeluje na meso, ali se može miješati i u rižu.

 

Tanja M/artinfo.ba

 

 

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

zacini meso

 Za ljude koji obično ne kuhaju, koristeći nešto više od soli i papra, te posebno začinjavanje hrane može biti zastrašujuće. Ako ste jedni od tih, upotrijebite ovaj jednostavan vodič kako biste istražili nekoliko više okusa, koji su jednostavni za pripremu.

 Mnogi ljudi koji pokušavaju biti u formi, prilagođavaju i svoju ishranu takvim načinom života. Međutim jednostavnost takvih obroka može s vremenom postati dosadna i ljudi teže ka promjeni. 

Začini su jednostavan način za promjenu okusa vaše hrane, bez dodavanja mnogo kalorija. Većina začina i ljekovitog bilja dodaje masnoću ili bjelančevinu u vaš obrok i dodaje samo gram ili dva ugljikohidrata.

Začini se mogu koristiti na gotovo svakom jelu, ali su posebno dobri na proteinima, kao što su jaja, svinjetina ili piletina. Većina začina je sama po sebi odlična i jednostavan je način da vaš obrok bude ukusniji. Količina svakog začina koju koristite ovisit će o vrsti hrane koju pripremate i osobnom ukusu.

Evo nekoliko pojednostavljenih okusa i kombinacija:
- za više talijanskog okusa, pomiješajte prah češnjaka, luk u prahu, bosiljak i origano. Ova kombinacija se može koristiti kao začin za meso, ili čak pomiješano u umaku od rajčice kako bi dobili savršen okus talijanske tjestenine

- za okus “roštilja” pokušajte kombinirati dimljenu papriku, kumin, cimet, crni papar, prah češnjaka i prah luka. Koristite kao začin za meso, pospite ga na jaja, ili eksperimentirajte stavljajući ga na druge namirnice da vidite što vam se sviđa.

- za tajlandski curry, kombinirajte malo bosiljka, češnjak u prahu, curry u prahu, đumbir i kumin. Ova mješavina može se koristiti za začinjavanje mesa ili riže, ili u kombinaciji s konzerviranim kokosovim mlijekom kako bi se stvorio pojednostavljeni curry umak.

- da biste svojoj hrani dali meksički okus, napravite kombinaciju s kuminom, prahom od češnjaka, ljuta crvena paprika i korijander. To osobito dobro djeluje na meso, ali se može miješati i u rižu.

 

Tanja M/artinfo.ba

 

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više