• čestitke Božić 1

 

putovi.jpg

U jugozapadnim i južnim krajevima naše zemlje, upozorava se na jake udare vjetra, kao i na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolnik.

Zbog jakih udara vjetra na dionici autocete Zvirovići-Bijača brzina je ograničena na 60km/h, vozačima se savjetuje opreznija vožnja.

Zbog niskih temperatura treba skrenuti pažnju na moguću poledicu. Posebno na putovima u višim predjelima, kao i mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolnik.

Zbog radova na saniranju odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.

Vozačima na svim putnim pravcima savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • bestdrive

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • čestitke Božić 4

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17