aquareumal-medjunarodni-centar-turizma

Većina općina u BiH turističke je potencijale stavila pri sami vrh razvojnih mogućnosti. No, malo je onih koji uistinu rade na razvoju turizma, otvaraju nova radna mjesta u ovoj oblasti te postaju vrlo posjećena destinacija. Izuzetak je srednjobosanska općina Fojnica čije potencijale u zdravstvenom, vjerskom ali i drugim oblicima turizma poput planinskog su prepoznali mnogi, pa i brojni turisti izvan BiH.

Priznanje Fojnici i njezinim turističkim djelatnicima ovih je dana stigli i iz Međunarodne lige humanista. Na temelju Statuta ove organizacije, u skladu s ocjenama i mišljenjima mnogobrojnih domaćih i inozemnih turista, iz ankete "Turizam, to su ljudi", na prijedlog Vijeća za unapređenje u turizmu MLH, donesena je odluka o proglašenju Turističkog kompleksa "Aquareumal" Fojnica Međunarodnim centrom za promociju turizma.

 Turistički kompleks "Aquareumal" Fojnica dobio je priznanje za valorizaciju, edukaciju i promociju prirodno atraktivnih, materijalno receptivnih i duhovno sakralnih turističkih vrijednosti u cilju zadovoljavanja potreba suvremenog turizma i mnogobrojnih domaćih i inozemnih turista, obrazložili su u MLG. Protokol o proglašenju Turističkog kompleksa "Aquareumala" Fojnica Međunarodnim centrom za promociju turizma su potpisali prof. dr. Zdravko Šurlan, generalni tajnik MLH, Tarik Kupusović, predsjednik Vijeća MLH i Haris Šehić direktor "Aquareumala" Fojnica.

"Mnogi će se zasigurno pitati zašto baš 'Aquareumal' Fojnica? Zato što zadovoljstvo svojih gostiju stavlja u prvi plan, što posluje po suvremenim standardima, što jamči kvalitetu ponude i usluga, što trajno brine o svojim partnerima i što poslovnim odnosom stvara trajne prijatelje", pojasnio je Šurlan.

 "Proglašenje 'Aquareumala' Međunarodnim centrom za promociju turizma predstavlja prije svega veliki poticaj za sve uposlenike 'Reumal grupacije' za Fojnicu i za kompleks 'Aquareumala' istovremeno i veliku odgovornost , kad je u pitanju realizacija svih naših budućih projekata", rekao je Haris Šehić, direktor "Aquareumala" Fojnica.

(artinfo.ba/ap)

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17