× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Prvi trening završen

l_ec0a13de9c278384bbd03e2f9480be6e.jpg

 Bjelašnica je u utorak okupila timove najboljih svjetskih skijaških nacija, a danas su natjecatelji imali priliku obaviti  prvi službeni trening uoči prestižnog natejcanja - FIS Europa Cup-a u superveleslalomu. 

Ukupno 70 takmičara iz 18 zemalja iskusilo je zahtjevnu stazu dužine 1600 metara i visinske razlike od 430 metara. Vremenska dužina prolaska kroz stazu iznosila je jednu minutu, a utisci natjecatelja su izuzetno pozitivni.

Organizatori su priveli kraju posljednje pripreme za održavanje trke, dok je tokom zvaničnog treninga stazu održavala i osiguravala radna grupa EC 2025, sastavljena od više od 150 članova. Ovu grupu čine uposlenici ZOI'84, treneri skijaških klubova, ATUS učitelji skijanja, takmičari, Gorska služba spašavanja  (GSS) članovi Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo.

Žiri natjecanja, koji čini tehnički delegat i predstavnici FIS-a, izrazio je zadovoljstvo stanjem staze i organizacijom. Dodatni dokaz vrhunske pripremljenosti staze je i činjenica da su natjecatelji uspjeli napraviti više od pet startova, što ukupno čini više od 300 prolaza kroz stazu.

Predstojeću trku osiguravat će veliki broj pripadnika oružanih snaga, specijalnih jedinica, medicinske službe i Gorske službe spašavanja, osiguravajući maksimalnu sigurnost svih.

Očekuje se izuzetno uzbudljivo natjecanje, a organizatori pozivaju ljubitelje skijanja da prate ovaj prestižni događaj , koji će se održati dana 21. i 22.02.2025.g. na Bjelašnici, priopćili su organizatori. 

Program natjecanja

petak, 21. februara
10:00 Početak trke – FIS Europa Cup Super-G
19:00 Ceremonija dodjele medalja – na otvorenom u ciljnom prostorusubota, 22. februara:
10:30 Početak trke – FIS Europa Cup Super-G
12:30 Ceremonija dodjele medalja
13:00 FIS Europa Cup After Party (Benetton)

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Prvi trening završen

l_ec0a13de9c278384bbd03e2f9480be6e.jpg

 Bjelašnica je u utorak okupila timove najboljih svjetskih skijaških nacija, a danas su natjecatelji imali priliku obaviti  prvi službeni trening uoči prestižnog natejcanja - FIS Europa Cup-a u superveleslalomu. 

Ukupno 70 takmičara iz 18 zemalja iskusilo je zahtjevnu stazu dužine 1600 metara i visinske razlike od 430 metara. Vremenska dužina prolaska kroz stazu iznosila je jednu minutu, a utisci natjecatelja su izuzetno pozitivni.

Organizatori su priveli kraju posljednje pripreme za održavanje trke, dok je tokom zvaničnog treninga stazu održavala i osiguravala radna grupa EC 2025, sastavljena od više od 150 članova. Ovu grupu čine uposlenici ZOI'84, treneri skijaških klubova, ATUS učitelji skijanja, takmičari, Gorska služba spašavanja  (GSS) članovi Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo.

Žiri natjecanja, koji čini tehnički delegat i predstavnici FIS-a, izrazio je zadovoljstvo stanjem staze i organizacijom. Dodatni dokaz vrhunske pripremljenosti staze je i činjenica da su natjecatelji uspjeli napraviti više od pet startova, što ukupno čini više od 300 prolaza kroz stazu.

Predstojeću trku osiguravat će veliki broj pripadnika oružanih snaga, specijalnih jedinica, medicinske službe i Gorske službe spašavanja, osiguravajući maksimalnu sigurnost svih.

Očekuje se izuzetno uzbudljivo natjecanje, a organizatori pozivaju ljubitelje skijanja da prate ovaj prestižni događaj , koji će se održati dana 21. i 22.02.2025.g. na Bjelašnici, priopćili su organizatori. 

Program natjecanja

petak, 21. februara
10:00 Početak trke – FIS Europa Cup Super-G
19:00 Ceremonija dodjele medalja – na otvorenom u ciljnom prostorusubota, 22. februara:
10:30 Početak trke – FIS Europa Cup Super-G
12:30 Ceremonija dodjele medalja
13:00 FIS Europa Cup After Party (Benetton)

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više