• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

nogomet na hrt

Hrvatska nogometna reprezentacija vraća se na HRT. Neočekivani preokret potvrdio je novi v.d. glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić na Facebooku.

Riječ je o utakmicama koje će hrvatska nogometna reprezentacija igrati s Izraelom 23. ožujka u Osijeku, s Mađarskom 26. ožujka u Budimpešti te s još dvjema reprezentacijama koje će naknadno potvrditi HNS, a igrat će se krajem svibnja odnosno početkom lipnja.

Velik je to zaokret u dosadašnjoj politici nogometnog saveza kojeg vode Davor Šuker, Zdravko Mamić i Damir Vrbanović, a koji su prije samo tri mjeseca prozivali javnu televiziju zbog "uvredljive ponude" od 20 tisuća eura za prijenos prijateljskog susreta s Rusijom. Tada su Hrvati reprezentaciju mogli gledati samo na privatnom kanalu kojeg vide samo njegovi pretplatnici.

Nakon burne reakcije javnosti, Šuker i društvo su tada objasnili da "niti jedna televizija nije pretplaćena na prijenose hrvatske reprezentacije pa ako u HRT-ovoj strategiji nema mjesta i proračuna za sport, postoje televizije koje razumiju i poštuju vrijednost hrvatskog nogometa", te su najavili da bi i naredne utakmice Hrvatske mogli gledati samo odabrani.

U međuvremenu je iz HNS-a procurila informacija o osnivanju vlastitog tv-kanala koji bi prenosio utakmice reprezentacija, a koliko je projekt ozbiljan govore zvučna pojačanja upravo s HRT-a. Podsjetimo, Mamić i Šuker u svoj su tim doveli dugogodišnju voditeljicu HTV-a Milu Horvat te nekadašnjeg urednika na istoj televiziji Ivicu Blažička.

Do zaokreta u politici HRT-a i HNS-a je očito došlo sa smjenom vlasti i time potaknutim smjenama na nacionalnoj televiziji.

Ugovor HRT-a i HNS-a bivši je ravnatelj Goran Radman odbio jer su bili preskupi. HNS je, kako doznaje index.hr, itekako išao ususret HTV-u, iako je držao da je vrijednost tih ogleda 260 000 eura, pristao ih je prodati za 98 000 i to na ime kompenzacija, tako da u zamjenu dobije prava na stare utakmice reprezentacije koje će emitirati u programu Hrvatske nogometne televizije koju pokreće.

HRT stoga praktički besplatno dobiva prijenos utakmica, a HNS sadržaj koji će uz prijenose ponuditi gledateljima u projektu čiji točan start još nije određen. Blažičko, član HNIP-a, ujedno je i jedan od osnivača Nogometne TV HNS-a, odmah je reagirao nakon Radmanove smjene i dolaska Kovačića te dogovorio posao.

"Ovo je poruka da sport vraćamo našim gledateljima, vraćamo ga na male ekrane svjesni važnosti naše suradnje i trenutka u kojemu se ona događa. Želimo da ovaj prvi ispit ne bude i jedini koji smo položili, nego i da položimo sve ostale koji će biti pred nama, a sve u interesu naših gledatelja koji zaslužuju na našim programima pratiti sve što rade Hrvatski nogometni savez i hrvatska reprezentacija", rekao je Siniša Kovačić.

"Za hrvatski je nogomet važno da se vrati na Hrvatsku radioteleviziju. Želim da svi uživaju u predstojećim utakmicama, od Osječana u Gradskome vrtu do gledatelja prijenosa sve četiri utakmice. Vjerujem da ćemo imati još dva atraktivna protivnika krajem svibnja i početkom lipnja, kao dio priprema naše reprezentacije za Europsko nogometno prvenstvo", izjavio je Davor Šuker.

im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17