ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Dragutin Šurbek

surbek-2.jpg

 

 

U siječnju 1997. Lepenicu je posjetio Dragutin Šurbek, najbolji hrvatski stolnotenisač u povijesti. Šurbek je došao pružiti podršku mladim lepeničkim stolnotenisačima, koji su tada vrijedno trenirali pod budnim okom fra Ilije Stipića. Stolni tenis u Lepenici je nekada bio sport broj jedan, velik broj mladih odlučio se za ovaj sport. 

Da Lepeničani nisu zaboravili igrati stolni tenis pokazalo se i 2018, kada je organiziran turnir u dvorani osnovne škole. Domaći predstavnik Mario Miletić, koji ne živi više u Lepenici, no prve stolnoteniske korake napravio je u svom mjestu, okitio se naslovom, a s uspjehom je nastupilo i još nekoliko stolnotenisača iz ovog mjesta. 

Dragutin Šurbek još je kao 15-godišnjak počeo igrati stolni tenis. Pokupio je niz nagrada, medalja i priznanja. Osvojio je 8 brončanih, dvije zlatne i dvije srebrene medalje na svjetskim prvenstvima, pojedinačno i u parovima. Na europskim prvenstvima osvojio je 5 zlata, 4 srebra i 10 bronci. Dodao je još niz medalja i nagrada na brojnim turnirima. 

Nastupao je za jugoslovensku, a od osamostaljenja i za hrvatsku stolnotenisku reprezentaciju.Bio je jedno vrijeme i stolnoteniski trener i predsjednik Saveza. Preminuo je u srpnju 2018. godine. 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17