ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Antonio Tomić

antonio_tomić.jpg

 

Kreševo od danas ima suca najviše moguće kategorije u Bosni i Hercegovini! Antonio Tomić uspješno je položio za najviši rang, te je postao savezni sudac I kategorije.

Trud, upornost i mukotrpan rad se itekako isplate. Dokaz toga je i ovaj mladi talentirani sudac, koji je doslovno prešao put preko trnja do zvijezda. Tomić je uspješno radio , obavljao svoje zadatke, i strpljivo čekao. U BiH postoje četiri kategorije nogometnih sudaca, a ovaj Kreševljak je došao do najviše. Ispit za saveznog suca sastoji se od tri segmenta : fitness provjere, teorijskog i praktičnog dijela.

Teorijski dio sastoji se od usmenog i pismenog testa. Fitness test odnosi se na fizičku i kondicijsku spremu, dok praktični dio podrazumijeva suđenje/asistiranje na dvije utakmice. Ovaj sudac položio je sve segmente i zasluženo stekao novo zvanje. Sudbina je htjela da njegov posljednji dio ispita bude suđenje utakmice Druge lige FBiH - Zapad između NK Kiseljak i NK Vlašić Turbe.Autoritativno je odsudio vrlo tešku utakmicu, podijelio četiri žuta kartona i nije podlegao pritisku. Time je pokazao da je spreman i za veće i zahtjevnije zadatke.

Posebno je inspirativna priča ovog mladića. Bio je veliki nogometni talent, dobivao brojne ponude. No, dogodila se prometna nesreća na motociklu, i Antonio je teško ozlijeđen. Ostao je bez prsta na nozi, a malo je nedostajalo da ostane i bez noge. Zadobio je teške ozljede i glave i grudnog koša. Nakon saznanja da se više neće moći profesionalno baviti nogometom,odlučio je postati sudac. No, ubrzo se dogodila velika tragedija. Antonio i njegov brat Mišel imali su tešku prometnu nesreću, pri čemu je Mišel izgubio život. Taj trenutak promijenio je njegov život zauvijek. Upravo je misao na pokojnog brata vodila Antonija kroz život, i bila mu kao putokaz. Upravo je Mišel najveća inspiracija, i ono zbog čega je ovaj 27-godišnjak tu gdje jeste. Motiv za dalje i velika podrška kada ne ide.

Već ranije je izjavio da će zbog Mišela postati nogometni sudac,a to je i uspio.

Antonio Tomić je pored svega uspio završiti i fakultet i ima zvanje magistra ekonomije. Također, ima i stalni posao, a vodi i privatni biznis. I sve to uspijeva uklopiti. Uskoro će zaploviti i u bračne vode.Osim toga, veliki je humanitarac, i uključen je u društveni i sportski život svoje zajednice.Postao je prva osoba poslije rata u Kreševu sa najvećom kategorijom nogometnog suca u Bosni i Hercegovini.

Priča ovog Kreševljaka može biti poticajna za sve nas. Antonio, sretno dalje, i samo nebo je granica !

 

artinfo.ba/BM

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17