Nastupaju i Ceste

podastinje turnir publika

 

Večeras su na rasporedu dvije fantastične utakmice na malonogometnom turniru u Podastinju .Počinje osmina finala.

20-30 Ceste company - Dvorac Bejići
Pretpostavljamo, da su ekipe birale protivnike za osminu finala nitko ne bi birao ekipe Ceste company i Dvorac Bejići. A ždrijeb i splet okolnosti učinili su svoje, i ove ekipe će ukrstiti koplja već u ranoj fazi. Nažalost, jedna od ekipa će nas napustiti, ali to znači i da se spektakl u subotu od 20 i 30 ne smije propustiti.

S jedne strane, najtrofejnija ekipa Općine Kiseljak i jedna od najtrofejnijih u SBK. Osvajači turnira u Podastinju posljednje dvije godine. Sjajni vratar Bencun, neugodni Bošnjak, prvotimac MNK Željezničar Marić, Spahić, Miletić,Šimunić i ostala ekipa. Ceste na svakom turniru malo sporije pale, te tek nakon grupne faze pokažu svu raskoš. S druge strane Dvorac Bejići Usora, sjajna ekipa s vitrinama punim trofeja. Bogdanović, Lukić, Augustinović i ekipa grupu su riješili s pola gasa, te su spremni za veća iskušenja. Naravno, stižu i pojačanja, i to kakva. Najavljen je dolazak Marija Aladžića, reprezentativca Bosne i Hercegovine i udarne igle Mostara, Jovana Lazarevića, koji trenutno igra za Halle Goik iz Belgije, a čiji lažnjak baca i tribine na koljena, Dine Bundavice, koji je član Split Tommyja i svojom brzinom pravi nesnosne probleme svima.

21-30 Samirče Visoko - DDI Busovača
Samirče je drugim mjestom u grupi izabrao teži put do završnice, ali svejedno to nije poljuljalo njihove ambicije.Kako doznajemo, večeras zbog klupskih obaveza neće biti nekoliko igrača, a zbog suspenzije utakmicu propušta i Premčeski. No, i dalje je to vrlo ozbiljna ekipa, sa sjajnim pojedincima. Na vratima odlični Halilović, a Nera, Cuni, Žuti su velike klase pred kojima klecaju koljena. S druge strane stoji ekipa DDI Busovača, koja je također u grupi pretrpjela jedan poraz, ali se svejedno uspjela probiti s prvog mjesta u osmini. U kadar se vraća udarna igla ekipa Erdin Ramić, a tu su još Brkić,Šibčić i ostala sjajna ekipa. Ekipa DDI je jako uigrana, a i snimaju sve utakmice, što im daje još više prostora za analizu.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17