× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

taekwondo-savez-bihUz blagoslov Olimpijskog komiteta BiH, Teakwondo savez BiH predstavljaju lažni čelnici

taekwondo-savez-bih

Teške optužbe na račun Olimpijskog komiteta BiH uputio je Teakwondo savez BiH. Predstavnici Saveza već mjesecima optužuju Olimpijski komitet za kršenje Zakona i lažno predstavljanje zbog kojih Tewakwondo savez BiH već godinu i pol, kažu u Savezu, ne može ostvariti svoja zakonska prava. Razlozi su to zbog kojih je upitno i održavanje teakwondo natjecanja "Bosna open" planirano za kraj siječnja, odnosno početak veljače ove godine. Za neodržavanje natjecanja Teakwondo savez se izborio sudskom odlukom te ovih dana šalju dopise natjecateljima kako natjecanja neće biti.

Što se zapravo događa pojašnjava nam Branko Stanić, predsjednik Teawondo saveza Herceg- Bosne, jednog od tri ravnopravna Saveza u BiH. Stanić je i predsjednik Kluba Hrvata u Teakwondo savezu FBiH koji zajedno s Teakwondo savezom Republike Srske čini državni Teakwondo savez. Po Stanićevim riječima, problemi u Savezu počinju proglašenjem Ahmeda Dileka iz Turske predsjednikom Saveza.

"Dilek je sebe prograsio predsjednikom bez sazivanja Skupštine, a uz blagoslov Izeta Radže i Saida Fazlagića, čelnika Olimpijskog komiteta, a nažalost i uz suglasnost Marijana Kvesića, hrvatskog člana Komiteta. Ja sam Kvesića nebrojeno puta upozoravao na nezakonitosti koje se rade u Teakwondo savezu i to uz potporu Olimpijskog komiteta čiji je član, ali uzalud", pojasnio nam je Stanić.

Teakwondo savez BiH na nezakonitosti je više puta upozoravao i međunarodne asocijacije u ovom sportu, ali je utjecaj Olimpijskog komiteta BiH na ove asocijacije očito veći.

"Čelnici Olimpijskog komiteta BiH su međunarodnim taekwondo federacijama WTF (svjetskoj taekwondo federaciji) i ETU (europskoj taekwondo uniji) proslijedili lažnu informaciju o osobama ovlaštenim za zastupanje i predstavljanje Taekwondo saveza BiH. Pri tomu nisu tražili niti provjeravali rješenje Teakwondo saveza niti su legitimirali osobe koje se lažno predstavljaju kao predsjednik i generalni tajnik Saveza za što će morati odgovarati pred mjerodavnim pravosudnim tijelima", navedeno je u jednom od brojnih dopisa Teakwondo saveza BiH.

Na jedan od njih reagirala je ETU, koja je prije 14 mjeseci je na svojoj službenoj web stranici evidentirala legitimnog predsjednika i generalnog tajnika Saveza. No, njihova imena uklonjena su nakon 20-ak dana, a vraćena imena onih koji se kao takvim lažno predstavljaju, uz odobrenje Olimpijskog komiteta BiH.

"Na naš upit u ETU šta se dogodilo i zašto su sklonjeni legitimni predstavnici našeg Saveza, a ponovo vraćeni oni predhodni odgovor je bio kako se Olimpijski komitet BiH oglasio i zahtjevao da se vrate oni predhodni (kako tvrde u Teakwondo savezu BiH, lažni predstavnici )".

Ovakvim ponašanjem Olimpijski komitet, tvrde u Teakwondo savezu BiH, legitimnim članicama Taekwondo saveza BiH pričinjava ogromnu materijalnu štetu te narušava ugled Teakwondo saveza BiH, uredno registriranog Rješenjem ministarstva pravde BiH. U Savezu naglašavaju kako su primili na desetine odštetnih zahtjeva klubova čiji natjecatelji ne mogu sudjelovati na europskim, svjetskim i ostalim renomiranim i licenciranim turnirima kao i bodovnim turnirima za Olimpijske igre.

Branko Stanić, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog teakwondo kluba Fojnica, koji je šestu godinu zaredom državni seniorski prvak, smatra kako je jedan od ciljeva brojnih nezakonitosti koje se događaju izbaciti Hrvate iz Teakwondo saveza BiH.

"Jedan je to od rijetkih, a možda i jedini sportski Savez u BiH u kojemu su jednako zastupljeni predstavnici sva tri konstitutivna naroda. O svemu su odlučivali zajedno i konsenzusom na temeljima jednakopravnosti. Meni se čini da je upravo to nekima zasmetalo te nam pokušavaju nametnuti lažne predstavnike", kaže Stanić.

Optužbe Teakwondo saveza BiH na račun Olimpijskog komiteta po svemu sudeći imat će više sudskih epiloga. A dotad je održavanje svakog teakwondo natjecanja u BiH upitno.

(artinfo.ba/ap)

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.