ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

stadion vlasic

Posljednjih dana na Vlašiću je u toku akcija postavljanja umjetne trave na nogometni stadion na Babanovcu.

Nakon zimske, skijaške sezone i relativno kišovitog proljeća, topli, ljetni dani su idealni za jedan ovakav posao.

Sredinom 2018. godine firma ”Ozon” d.d. Travnik, zajedno sa svojim poslovnim partnerom SRC ”Vlašić” d.o.o. Travnik, započela je projekt izgradnje savremenog nogometnog stadiona s podzemnom garažom na platou Babanovac na Vlašiću, u samom središtu sportsko-rekreacionog centra na Vlašiću.

Ovaj projekt izgradnje nogometnog stadiona je vrijedan više miliona KM, a podrazumijevao je izgradnju nogometnog stadiona s nogometnim terenom dimenzija 100×62 m, što zadovoljava UEFA standarde iz Pravilnika o stadionskoj infrastrukturi.

Projektom je predviđeno da i ostale karakteristike nogometnog stadiona budu po UEFA standardima da bi se zadovoljile potrebe profesionalnih sportista, kao i svih drugih koji bi koristili jedan ovakav sportski objekt.

Trenutno se postavlja jedna od najkvalitetnijih umjetnih trava STRIKER NON INFILL Monofilament, sa dvije vrste vlakana, sa uvijenim vlaknima od 7.200 dTex i 140 mikrona.

Ispod umjetne trave postavljena je “shockad” podloga Greiner MACHTBASE.PRO, što je, također, prema UEFA standardima iz pravilnika.

Stadion na platou Babanovac nalazi se na nadmorskoj visini od 1.200 m, a okružen je sa svim većim hotelima i restoranima na Vlašiću.

Dnevni avaz

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17