- 3 velika jaja
- 1/4 soli
- 1/8 crnog papra
- 3 žličice maslinova ulja
- 1 šalica narezanog povrća (po želji)
- 1/4 šalice sira (po želji)
PO PORCIJI 375 kcal, 20 g bjelančevina, 8 g ugljikohidrata (1 g vlakana), 28 g masnoća
- U srednje velikoj zdjeli vilicom ili pjenjačom žustro stucite jaja, sol i papar dok se potpuno ne homogeniziraju. Ostavite da odstoji oko 15 min.
- Za to vrijeme u tavi debela dna s neprianjajućom površinom promjera 25 cm srednje jako zagrijte žličicu ulja. Povrće pirjajte dok ne omekša, 5 do 8 min. Izvadite iz tave i držite na toplom.
- Tavu obrišite pa je nauljite s preostale 2 žličice ulja. Zagrijte srednje jako oko 1 min.
- Ulijte stučena jaja i poklopite. Nakon točno 2,5 min otklopite. Ako je površina vlažna, ali su se jaja ‘slegnula’, nastavite korak br. 6. Još su tekuća? Korak br. 5.
- Ponovno poklopite i pričekajte 30 sekundi pa provjerite. Ponovite koliko god je potrebno da jaja imaju konzistenciju koju želite.
- Na pola omleta stavite nadjev. Oko ruba omleta prođite silikonskom lopaticom pa praznu polovicu preklopite preko nadjeva. Lopaticom lagano pogurajte omlet na tanjur.
Za 1 porciju