× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

EGGES820

  • 3 velika jaja 
  • 1/4 soli
  • 1/8 crnog papra
  • 3 žličice maslinova ulja
  • 1 šalica narezanog povrća (po želji)
  • 1/4 šalice sira (po želji)

PO PORCIJI 375 kcal, 20 g bjelančevina, 8 g ugljikohidrata (1 g vlakana), 28 g masnoća

  1. U srednje velikoj zdjeli vilicom ili pjenjačom žustro stucite jaja, sol i papar dok se potpuno ne homogeniziraju. Ostavite da odstoji oko 15 min.
  2. Za to vrijeme u tavi debela dna s neprianjajućom površinom promjera 25 cm srednje jako zagrijte žličicu ulja. Povrće pirjajte dok ne omekša, 5 do 8 min. Izvadite iz tave i držite na toplom.
  3. Tavu obrišite pa je nauljite s preostale 2 žličice ulja. Zagrijte srednje jako oko 1 min.
  4. Ulijte stučena jaja i poklopite. Nakon točno 2,5 min otklopite. Ako je površina vlažna, ali su se jaja ‘slegnula’, nastavite korak br. 6. Još su tekuća? Korak br. 5.
  5. Ponovno poklopite i pričekajte 30 sekundi pa provjerite. Ponovite koliko god je potrebno da jaja imaju konzistenciju koju želite.
  6. Na pola omleta stavite nadjev. Oko ruba omleta prođite silikonskom lopaticom pa praznu polovicu preklopite preko nadjeva. Lopaticom lagano pogurajte omlet na tanjur.

Za 1 porciju

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

EGGES820

  • 3 velika jaja 
  • 1/4 soli
  • 1/8 crnog papra
  • 3 žličice maslinova ulja
  • 1 šalica narezanog povrća (po želji)
  • 1/4 šalice sira (po želji)

PO PORCIJI 375 kcal, 20 g bjelančevina, 8 g ugljikohidrata (1 g vlakana), 28 g masnoća

  1. U srednje velikoj zdjeli vilicom ili pjenjačom žustro stucite jaja, sol i papar dok se potpuno ne homogeniziraju. Ostavite da odstoji oko 15 min.
  2. Za to vrijeme u tavi debela dna s neprianjajućom površinom promjera 25 cm srednje jako zagrijte žličicu ulja. Povrće pirjajte dok ne omekša, 5 do 8 min. Izvadite iz tave i držite na toplom.
  3. Tavu obrišite pa je nauljite s preostale 2 žličice ulja. Zagrijte srednje jako oko 1 min.
  4. Ulijte stučena jaja i poklopite. Nakon točno 2,5 min otklopite. Ako je površina vlažna, ali su se jaja ‘slegnula’, nastavite korak br. 6. Još su tekuća? Korak br. 5.
  5. Ponovno poklopite i pričekajte 30 sekundi pa provjerite. Ponovite koliko god je potrebno da jaja imaju konzistenciju koju želite.
  6. Na pola omleta stavite nadjev. Oko ruba omleta prođite silikonskom lopaticom pa praznu polovicu preklopite preko nadjeva. Lopaticom lagano pogurajte omlet na tanjur.

Za 1 porciju

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više