Vrijeme pripreme: 5 min + vrijeme hlađenja preko noći
Vrijeme kuhanja: 15 minuta
Porcije: 2
Sastojci:
Chia puding:
4 žlice chia sjemenki
250 ml nezaslađenog kokosovog mlijeka
30 g niskomasnog običnog jogurta
1 žličica cimeta
prstohvat soli
4 jagode
2 kašike sušenog kokosa
Kompot od jagode:
250g jagoda
2 žličice ekstrakta vanilije
2 čajne žličice limuna
1 kašika limunovog soka
2 kašike meda
1. Pomiješajte chia sjemenke, kokosovo mlijeko, jogurt, cimet i sol u zdjelu i promiješajte dok se dobro ne spoje.
2. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se preko noći ohladi.
3. Za izradu kompota od jagode isperite jagode pod hladnom vodom i ocijedite. Zagrijte lonac na srednju toplinu. Dodajte jagode, vanilu, limunovu koricu i limunov sok i kuhajte 10-15 minuta, povremeno miješajući. Jagode će se početi sjedinjavati i puštati sok, ali bit će i nekoliko komadića jagoda. Dodajte med i kuhajte još 5 minuta, povremeno miješajući. Uklonite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
4. Za posluživanje, sloj chia pudinga , pa sloj kompota od jagode i na vrhu s jagodama i komadićima sušenog kokosa.
Tanja M/artinfo.ba