• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

izbor sportasa zsb 19

Gornji Vakuf-Uskoplje je nakon osam godina ponovno imao čast biti domaćinom manifestacije „Izbor najboljeg sportaša ŽSB 2018“. Inače, ova manifestacija se održava svake godine, piše Dnevni avaz.

Najuspješniji sportaš u kategoriji kadeta je David Čečura iz JK “Vitez“, dok je najuspješnija sportašica kadetkinja Dora Ćosić iz STK „CM“ Vitez.

Najuspješniji sportaš u kategoriji kadeta u ekipnim sportovima je Mirza Silajdžija iz NK „Novi Travnik“, a najuspješnija kadetkinja iz ekipnih sportova je Naida Haračić iz ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Najuspješnija kadetska ekipa u muškoj konkurenciji je NK „Novi Travnik“, a u ženskoj konkurenciji je ŽNK „Iskra“. Sportski radnik godine je Semir Demirović iz MRK „Sloga“ Gornji Vakuf- Uskoplje.

Najuspješnija juniorska ekipa u muškoj konkurenciji je NK „Travnik“ iz Travnika, a u ženskoj STK „Vitez“ iz Viteza.

Najuspješniji sportaš u kategoriji juniora je Dženan Maglić, član karate kluba „Vezir“ iz Travnika, a u ekipnim sportovima najuspješniji je Marko Baltić ,član NK „Travnik“.

Najuspješniji sportaš u kategoriji sportaša s tjelesnim oštečenjem je Fahrudin Telbiz član Kluba sjedeće odbojke „Iskra“ Bugojno, a najbolja ekipa u kategoriji sportaša sa tjelesnim oštečenjem je KSO „Iskra“ Bugojno.

Najuspješniji trener u 2018. je Lolita Furundžija, trener JK „Vitez“, dok je najuspješniji trener iz ekipnih sportova Samir Vrban, trener ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Najbolja ekipa Županije za 2018. godinu u muškoj konkurenciji je MRK „Sloga“ iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja., a u ženskoj konkurenciji najuspješnija je ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Najuspješniji sportaš iz ekipnih sportova je Salko Duranović iz AMK „Komotin“ Jajce, dok je najuspješnija sportašica iz ekipnih sportova Elma Kundić iz ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Najbolji sportaš za 2018. godinu je Karlo Šimčić, član JK “FTM“ Travnik, dok je titulu najuspješnije sportašice ponijela Tamara Maros iz JK “Vitez“.

Tijekom revijalnog dijela programa su dodijeljene zlatne i srebrene plakate, te zahvalnice, povelje, diplome i nagrade za životno djelo. Publiku su zabavljali članovi HKD „Napredak” Gornji Vakuf - Uskoplje, BZK „Preporod” Gornji Vakuf-Uskoplje, Klub mažoretkinja „Uskopljanke” Gornji Vakuf-Uskoplje i aktualni svjetski i europski prvaci u argentinskom tangu Valentina Vavra i Vedran Marceta.

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17