ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

rk kresevo misija

Rukometni klub "Kreševo" u važnoj misiji

U sklopu projekta pod nazivom "Od školskih do sportskih koraka", čiji je organizator RK "Kreševo", u ponedjeljak je održana prva promocija istog u OŠ Kreševo, te u Dječjem vrtiću "Radost" u Kreševu. Cilj projekta, koji je pokrenut uz potporu tvrtki Stanić Beverages, MIS i Stamal, je informiranje i edukacija djece predškolskog i školskog uzrasta o načinima zdravog tjelesnog i mentalnog razvijanja kroz sportske aktivnosti, te o drugom veoma važnom segmentu, a to je ispravan i zdrav način ishrane kod djece navedenog uzrasta.

Članovi RK "Kreševo" su ovim povodom obišli osnovce u Kreševu, te su kroz edukacijske igrice i usmena predavanja približili školskoj djeci razloge zbog kojih se trebaju baviti sportom, i voditi računa o zdravoj i pravilnoj ishrani. Vodeći računa da su ovo veoma važni segmenti razvijanja kod djece, članovi kluba su se potrudili da na veoma zabavan i slikovit način, uz maskotu kluba, djeci dočaraju kako to zaista izgleda.

Završavajući u duhu odličnoga raspoloženja sa više od stotinu djece u OŠ Kreševo, promocija je nastavljena u dječjem vrtiću, gdje su, zajedno sa maskotom, posjetili one koji tek trebaju učiti o svemu navedenom. Radost, oduševljenje, smijeh, karakterizirali su boravak među najmlađima.

Na kraju, mladi rukometaši Kreševa su naglasili da je ovo tek početak njihovih aktivnosti na promociji zdravog načina života, te da će kroz svoj rad u klubu i izvan njega, na najbolji mogući način svojim osobnim primjerom promovirati ono zbog čega i jeste ovaj projekt pokrenut.

{jlex}picasa:114258804164824292576/6467813173205847361{/jlex}

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17