ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

futsal kresevo

Federalni prvoligaš, MNK Kreševo, sinoć je počeo sa pripremama za novu sezonu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

U svoju drugu sezonu MNK Kreševo ulazi sa visokim ambicijama, i spremni su da se upuste u borbu za ulazak u Premijer ligu, kaže za portal futsalbalkan.com Davor Marković, predsjednik, te trener-igrač Kreševa, dobro poznato ime u svijetu futsala.

"Počeli smo jučer sa treninzima za novu sezonu. Iskusniji smo za godinu dana i to će nam biti od velike koristi. Upustićemo se u borbu za ulazak u Premijer ligu BiH i mislim da za to imamo igrače, pa ćemo vidjeti kako će situacija da se odvija. Dosta ekipa se pojačalo, biće jako teško, ali daćemo sve od sebe", rekao je Davor Marković, te se osvrnuo na sam sistem takmičenja. "Mislim da ovakav sistem takmičenja ne vodi napretku futsala. Treba očekivati od saveza da malo promijeni sistem, jer ovako ne vidim da se može napredovati. Vidjećemo u narednom periodu kroz dogovor sa ostalim klubovima da to probamo promijeniti."

Što se tiče igračkog kadra igrači su ostali na okupu. Iako je praktično bilo dogovoreno da najbolji strijelac lige, Ivica Marić, pređe u MNK Željezničar, to se nije dogodilo, a nakon danas je jasno i da će među stativama tima iz Kreševa stajati Ognjen Zirojević, sa kojim je MNK Kreševo još zimus dogovorio saradnju.

"Ostali smo na okupu i, kao što rekoh, iskusniji smo za godinu dana. To će nam biti od velike koristi. Za sada smo doveli Biletića, momka koji ima kvalitet za našu ekipu, a pregovaramo sa dva provjerena igrača koji bi bili veliko pojačanje za tim. Razgovarao sam i sa Ognjenom Zirojevićem, dogovorili smo se da on ove sezone nastupa za naš tim i svojim iskustvom i kvalitetom biće od velike koristi. Ja ću takođe igrati i nastojaću da svojim dugogodišnjim iskustvom doprinesem napredovanju naših mlađih igrača, a moram reći da ponajviše očekujem od Miletića i Tuke, koji uz dobar rad mogu da postanu ozbiljni futsal igrači", rekao je Marković.

Prvu provjeru MNK Kreševo ima već u srijedu kada u njihovu dvoranu dolazi KMF Tango. Ova pripremna utakmica igra se od 19,00.

 futsalbalkan.com

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17