ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

sah busovaca

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine natječe se 10 najboljih šahovskih ekipa po sistemu svatko sa svakim. Ovogodišnje natjecanje se održava u Sarajevu od 24. do 31.8.

U prvom kolu, debitant ŠK "Hrasno Busovača" je izveo malu senzaciju i odigrao neodlučeno 3:3 sa višestrukim šampionom BiH i Europe – Šahovskim klubom "Bosna" iz Sarajeva, za koji nastupa čak šest proslavljenih velemajstora. Pojedinačni rezultati ovog meča: Predojević - Blagojević remi, Marjanović - Savanović 0:1, Kožul - Maksimović 1:0, Nikolić - Šale 0:1, Kurajica - Narančić 1:0, Draško - Batinić remi.

Boro Vujica, kapetan ekipe, je odlično posložio ekipu jer je i u drugom kolu Busovača pobijedila četverostrukog prvaka BiH ŠK "Široki Brijeg", te se nakon drugog kola Busovača nalazi na diobi drugog i trećeg mjesta.

Kao zanimljivost treba napomenuti da je ŠK "Busovača" osnovan 1981. godine i tada je Predrag Nikolić odigrao simultanku bez poraza. I sada, nakon 36 godina, Busovača je uzvratila legendarnom velemajstoru i bivšem kandidatu za prvaka svijeta Predragu Nikoliću (koji je 1991. bio među 16 najboljih u svijetu) jer je doživio poraz od internacionalnog majstora Srđana Šalea, člana ŠK "Hrasno Busovača".

U 3. kolu ŠK "Hrasno Busovača" igra susjedski derbi protiv ŠK "Čelik" iz Zenice, gdje se očekuje pobjeda.

U ekipi vlada odlično ozračje te se klub, na čelu sa kapetanom Borom Vujicom, nada visokom plasmanu među prva tri mjesta koja vode u Europsku ligu prvaka.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17