• LEDA 2

suljagic-matanovic

S 22 glasa za, deset protiv i osam suzdržanih Zastupnički dom Parlamenta BiH podržao je odluku o smjeni Slavka Matanovića s mjesta ministra prometa i komunikacija i Emira Suljagića s mjesta zamjenika ministra obrane.Rasprava o točki dnevnog reda koja se tiče smjene kadorva DF-a u Vijeću ministara BiH je završena.

Sudeći prema raspravama, zastupnici SDA Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović nisu glasovali za smjenu kadrova DF-ovaca iz Vijeća ministara.– Već sam rekao medijma da neću glasati za smjenu i to sam obrazlagao – kazao je Sokolović.Dopredsjedavajući Šefik Džaferović (SDA) kazao je kako Matanović jeste radio svoj posao, ali da je ipak na snazi nova parlamentarna većina.– Kao što znate, mi smo u porcesu stabilizacije parlamentarnih većina. Taj proces krenuo je od Federacije BiH, nastavljen je u kantonima i logično završava na državnoj razini.

To će biti stabilna većina koja će moći odgovoriti na sve zahtjeve koje nas čekaju. Zato vas pozivam da podržite ovu smjenu – kazao je Džaferović.Inače, klubovi zastupnika SDP i DF-a zahtjevima za pauzama satima su odlagali početak rasprave o smjeni Matanovića i Suljagića, znajući da je predsjedatelj Vijeća ministara Bih Denis Zvizdić morao danas otputovati u Bruxelles. Time su željeli opstruirati smjenu Suljagića i Matanovića, nadajući se kako Zvizdić zbog puta u Bruxelles neće stići obrazložiti svoj zahtjev za smjenom dvojice kadrova DF-a. Tijekom rasprave zastupnik Saveza za bolju budućnost BiH Damir Arnaut kazao je da je jako važno istaknuti da je sve u vezi točke smjene ministra Matanovića i zamjenika ministra Suljagića urađeno u skladu s zakonom.

– DF već tjednima najavljuje da će se smjena odraditi mimo zakona. Važno je da se javnost obavijesti da sve ide onako kako zakon traži. Ja se slažem da predsjedatelj treba biti tu da obrazloži smjene i jasna je bila njegova namjera da bude tu. Najavljeno je da on putuje u Bruxelles i usuđujem se reći da je DF tražio ciljano četiri pauze, kako bi spriječio njegov ostanak. Ali morate znati da BiH nema vremana čekati vaše pauze, da čeka smjene vaših ministara. Nema vremana da se vašim mistrima u Vladi FBiH daju igračke koje žele i evo sad ona dužnosnika odlično bez obzira na uredbu koja je vama bila sporna. Radi javnosti je neophodno da se kaže da se sve ispoštovalo po zakonu, i pored vaše četiri pauze, koje su bile presaden u Parlamentu – kazao je Arnaut.

Ranije danas Matanović i Suljagić smjenjeni su i na sjednici Doma naroda Parlamenta BiH. Devet izaslanika glasalo je za smjenu. Izaslanici SNSD-a su bili suzdržani dok je protiv bio DF-ov Sifet Podžić, objavila je TV1..Na sjednici nisu nazočili Martin Raguž (HDZ 90) i Sredoje Nović (SNSD).

im|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17