• LEDA 2

ustavni-sud-federacije

„Zahtjev kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda u postupku donošenja Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH nije prihvatljiv“, navedeno je u Rješenju vijeća za zaštitu vitalnih interesa Ustavnog suda Federacije BiH.


Podsjećamo, zahtjev za ocjenu ugrožava li spomenuti Zakon interese srpskog naroda podnijelo je deset izaslanika Kluba srspkog naroda u federalnom Domu naroda na sjednici ovog Doma 23. listopada ove godine, prilikom donošenja Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH. Većina potpisnika zahtjeva bili su izaslanici SDP-a kojima su se pridružili i izaslanici DF-a te Naše stranke.

Na istoj sjednici Zakon o državnoj službi dobio je skoro jednoglasnu potporu izaslanika u Klubu hrvatskog naroda te potporu više od dvije trećine izaslanika u Klubu Bošnjaka. U oba Kluba za Zakon je ruku diglo po 14 izaslanika. Uz još dva izaslanika iz Kluba srpskog naroda, Zakon je na sjednici Doma naroda dobio potporu 30 izaslanika od potrebnih 28 za donošenje. S obzirom da je Ustavni sud utvrdio da njime nije povrijeđen interes srpskog naroda, Zakon o državnoj službi Federacije BiH nema više smetnji za objavu, odnosno stupanje na snagu.
Nakon Zakona o radu, donošenje Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH izazvalo je najviše bure u javnosti. Državnih službenika u Federaciji BiH trenutačno je 6300, od čega je njih 216 rukovodećih, podaci su koje je na sjednicima oba Doma Federalnog parlamenta prilikom donošenja Zakona iznio Mato Jozić, ministar pravde.

artinfo.ba

foto:ilustracija

 

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17