ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

susnja-ivan

Ivan Šušnjar, nedavno imenovani generalni konzul naše zemlje u SAD-u oslobođen je drugostupanjskom presudom na nadležnom sudu u Širokom Brijegu od optužbe koju je protiv njega podiglo Federalno tužiteljstvo.

On je prije tri godine priveden od strane SIPA-e a potom i optužen da je počinio kazneno djelo računalne provale u zaštićeni računalni sustav službenih osoba u uredu Željka Komšića u Predsjedništvu BIH.

U presudi drugostupanjskog suda stoji da je žalba tužiteljice na prvostupanjsku presudu neosnovana budući da u kaznenom djelu koji se Šušnjaru stavlja na teret nema elemenata kaznenog djela.

Šušnjar se na sudu branio bez odvjetnika, smatrajući cijeli slučaj bizarnim, i politički montiranom optužnicom kojoj je cilj ušutkivanje i kriminalizacija njega i portala Poskok.

On je na sudu tražio da se priloženi dokazi Tužiteljstva uzmu ujedno kao dokazi njegove obrane budući da su upravo ti materijali Tužiteljstva, prema iskazu optuženog bili ključni dokaz da nije bilo računalne provale u sistem.

Zanimljivo je da državno tužiteljstvo još uvijek nije pokrenulo istragu protiv Nerkeza Arifhodiža za kojeg Šušnjar već godinama tvrdi da je oštetio državni proračnu uz pomoć Željka Komšića tako što je putem lažne izjave o pripadnosti hrvatskom narodu sebi osigurao mjesto veleposlanika u Italiji koje mu prema zakonu ne pripada.

Arifhodžić je naime godinama radio kao diplomat u bošnjačkoj kvoti i to u Turskoj i Tunisu. U mirovinu odlazi prije nešto više od osam godina kao bošnjački diplomat a iz mirovine izlazi po Komšićevom zahtjevu nakon čega Arifhodžić obnaša diplomatske funkcije koje prema Ustavu i zakonu pripadaju Hrvatima. Kako bi dobio to mjesto Nerkez Arifhodžić je pred Radmanovićem potpisao izjavu da se od toga spornog dana osjeća kao Hrvat.

Je li time Arifhodžić počinio kazneno djelo pribavljanja protupravne imovinske koristi putem lažne izjave i time oštetio državni proračun uz Komšićevu asistenciju porezni obveznici u BIH već gotovo deset godina čekaju odgovor.

Zanimljivo je da se na sudu, tijekom istrage protiv Šušnjara, Arifhodžić etnički izjasnio kao Bosanac iako je i tada obavljao posao veleposlanika u Rimu kao Hrvat. To je već treća Arifhodžićeva promjena nacionalnosti u razdoblju kraćem od deset godina, stoji u priopćenju povodom presude.


im|artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4
  • tk elliptic davis cup turnir

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17