bozo petrov most n

Čelnik Mosta Božo Petrov doslovno je na sastanku s predstavnicima koalicije Hrvatska raste rekao da će još jedno vrijeme pregovarati, a onda neka zastupnici izabrani s Mosta nezavisnih lista po svojoj savjesti glasaju oko podrške za novu Vladu.

Slobodni su, dakle, podržati Zorana Milanovića ili Tomislava Karamarka, ovisno o vlastitim političkim stavovima i preferencijama. Tvrdi nam to jedan od sudionika sastanka koji kaže kako je Petrov na sastanak došao s idejom da se njihov kandidat Robert Podolnjak izabere za predsjednika Sabora, ali uz uvjet da ga podrže i HDZ-ovi zastupnici.

SDP je, podsjetimo, najprije predložio Petrova za predsjednika Sabora, ali je on to odbio. Potom su, i to još prošloga tjedna u petak, predložili da to bude Podolnjak. U utorak je iz SDP-a u Most stigao i službeni prijedlog, ali do sastanka s čelnicima Mosta nisu dobili odgovor. No, nakon sastanka s koalicijom Hrvatska raste ispada da će se za šefa Sabora izabrati Podolnjaka čime će se parlament konstituirati, a ako to ne uspije, HDZ će predložiti Željka Reinera, a SDP Josipa Leku. Ni jedan od njih neće imati većinu što znači da se u tom slučaju Sabor ne bi konstituirao, piše Jutarnji list.

ap|artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17