× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
C&D i Doper
Ecos
kiseljak open
  • Predsjednik Odbora za ekonomsku i razvojnu politiku

 fahrudin-skopljak.jpg

Predsjednik Odbora za ekonomsku i razvojnu politiku, financije i proračun Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Fahrudin Skopljak izjavio je da je u ovogodišnjem nacrtu proračuna Federacije, koje je danas usvojio Dom naroda, predviđeno više od 700 miliona KM za razvojne projekte.

- Također, doći će do neznatnog povećanja u poljoprivredi. U isto vrijeme boračka i socijalna davanja zadržana su na istoj razini kao i prošle godine - istaknuo je Skopljak.

Ocijenio je da se radi o razvojnom proračunu Federacije, koji je predložila Vlada FBiH u iznosu od 5,5 milijardi KM.

-Posebno me raduju trendovi rasta koji su zabilježeni u prošloj godini, pogotovo kada su u pitanju indirektni porezi. Vjerujem da će se u ovoj godini taj trend nastaviti. Proračun je zadržao socijalnu komponentu i mislim da je ovaj puno bolji proračun nego prošlogodišnji - naveo je Skopljak.

Naglasio je da je u proračunu transfer za županije zadržan na prošlogodišnjoj razini 200 miliona KM i 30 miliona KM za općine.

- S obzirom da je u proračunu inkorporiran i Fond PIO vjerujem da će i u ovoj godini doći do povećanja mirovina, pogotovo onih najnižih - dodao je Skopljak.

Preuzmite VIDEO

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.