× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open
  • Proračun još nije donesen

dom-naroda-parlamenta.jpg

U Federaciji Bosne i Hercegovine, za prva tri mjeseca ove godine na snazi će biti Odluka o privremenom financiranju jer ovogodišnji federalni proračun još nije donesen.

Odluku o privremenom financiranju danas je odobrio Dom naroda Federalnog parlamenta na sjednici pa može stupiti na snagu budući da je to prije dva dana učinio i Zastupnički dom. 

Današnje zasjedanje Doma naroda je završeno.

Predlagač Odluke je Federalna vlada koja je Parlamentu predložila i cjelokupni ovogodišnji proračun FBiH tražeći izjašnjavanje po hitnom postupku, ali nijedan od domova nije se složio s hitnom procedurom već je najvažniji financijski akt proceduralno vratio - te na sjednicama i prihvatio - u formi nacrta, što znači da će proračun proći još jedan krug parlamentarne rasprave.

U međuvremenu će Vlada osnovne obaveze prema proračunskim korisnicima i druge, u novoj fiskalnoj godini izmirivati na osnovu privremene odluke za period siječanj - ožujak, za šta je planirala, a Parlament se složio, oko 1,1 milijardi KM.

Cjelokupni ovogodišnji proračun predložila je u iznosu oko 5,5 milijardi KM.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.