ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
KOMENTAR

rudari prosvjedi

Za raspad najviše krivi oni koji se u BiH najviše zaklinju!

     U dijelu BiH danas se slavi Dan državnosti. Kratko podsjećanje na Dan državnosti države koja se raspada, uz konstataciju da je najveći dio krivnje za ovakvo stanje u BiH danas na onima koji se u nju najviše zaklinju. Upravo bi njih, ako od toga više ima ikakve koristi, trebalo podsjetiti  što je  na zasjedanju ZAVNOBiH-a 25. studenog 1943. godine rečeno u Mrkonjić Gradu.   "Danas Narodi Bosne i Hercegovine kroz svoje jedino političko predstavništvo - Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine, hoće da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska, i muslimanska, i hrvatska bude slobodna zbratimljena Bosna i Hercegovina, u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost i jednakost svih Srba, Muslimana i Hrvata", riječi su kojima se zaključuje Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a. Ovim zaključkom udareni su temelji državosti koju je BiH izgubila okupacijom Osmanskog carstva 1463. i pogubljenjem kralja Stjepana Tomaševića.

Najglasniji u proslavi Dana državnosti danas su oni koji slave osmanlijskog okupatora, koji ovu zemlju žele vratiti u vrijeme  skoro pet stoljeća duge okupacije. Najglasniji u proslavama su oni koji žele dominaciju brojnijih, koji drugima nameću predstavnike u vlasti, kalkuliraju koji će narod za 50 godina biti dominantan,  negiraju postojanje konstitutivnih naroda,  kao i zločine koje su počinili pripadnici njihovog naroda, kreatore nagrađuju ministarskim foteljama, štite ih od sudskog progona dok u druge upiru prstom, iskrivljuju povijesne činjenice, štite i slikaju se s teroristima,   umjesto dogovora prizivaju i mole međunarodne sankcije . Jednako glasni u obilježavanju Dana državnosti su i mediji koji ovakve podle laži  predstavljaju kao istinu i tako daju doprinos nestanku BiH, pogotovu BiH čiji su temelji na današnji dan prije 78. godina udareni na zasjedanju ZAVNOBIH-a.

Zapitaju se li ikad ti isti rušitelji BiH zašto u dokumentu ZAVNOBIH-a  umjesto „ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska, i muslimanska, i hrvatska“ ne stoji jednostavno građanska!  Čemu spominjanje jednakosti i ravnopravnosti? Jer čak su i komunisti bili svjesni da u tolikoj mjeri ne mogu gurnuti nacionalne identitete pod tepih. Dominacija jednog naroda kojoj su težili od samog početka dovela je do krvavog raspada bivše države u čijem sastavu je bila i BiH kao jedna od njezinih republika. Do krvavog raspada BiH teško da će doći, unatoč zveckanjima oružjem, ali je činjenica da je ova zemlja svakim danom sve bliže raspadu, a najviše zasluga za to imaju onih koji su najbrojniji i najdominantniji. Ne shvate li konačno da je BiH i srpska i hrvatska i bošnjačka, da u njoj mora biti mjesta za sve koji u njoj žive, da se moraju osjećaju ravnopravnima na svakom dijelu ove zemlje, izjašnjavati onako kako se osjećaju i voljeti na svoj način ovu zemlju, temelji udareni u ZAVNOBIH-u uskoro će se potpuno urušiti

Ipak, svim poštenim ljudima u ovoj zemlji koji BiH osjećaju svojom Domovinom i misle kako u njoj ima mjesta za sve njezine narode i građane, čestitamo Dan državnosti sa željom da ubuduće imaju puno više razloga za slavlje, bez lažnih patriota koji se zaklinju u ovu zemlju, a čine sve kako bi je srušili!

AP/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17